O aspazie şi mai multe ipoteze

Natura a stabilit clar o chestie: oamenii se nasc imbecili şi tot restul vieţii se străduiesc să rezolve problema asta sau măcar să dea impresia că au rezolvat-o. Democraţia îşi propune să ignore strădania unora şi să-i facă egali pe toţi, susţinând că “ne-am născut egali”, deci o ţinem langa aşa. Puneţi cap la cap cele două chestii şi vedeţi ce iese.

Când vine vorba despre personaje care ocupă funcţii, demnităţi, poziţii de reprezentare publică, în fine, când e vorba de unii cocoţaţi în lojele societăţii, se socoteşte că fluturaşul de salariu, care probează leafa groasă de la stat, e un fel de adeverinţă că deţinătorul a depăşit prezumţia de imbecilitate şi poate fi suspectat că a dezvoltat abilităţi extraordinare, care pot institui prezumţia de inteligenţă: se poate hrăni singur, îşi încheie singur pantalonii, are fenomenala capacitate de a-şi aminti că trebuie să se şteargă la cur, după ce se cacă, aproape de fiecare dată. Lucrăm, totuşi, cu prezumţii, aşa că nimic nu e garantat.

Aspazia Cojocaru este judecătoare la CCR. Acesta e un fapt. Că prenumele ei sună ca o boală de plămâni, asta e doar o impresie. Nu mai repet toate tâmpeniile alea care se introduc, de regulă, înaintea conjuncţiei “dar”, pentru a demonstra că eşti de bună credinţă. Adică nu mai recit despre respectul pe care îl am pentru ideea de justiţie şi alte bla-bla-uri. Stăm călare pe fapte.

Fapt nr.1. Aspazia face această declaraţie: “Eu, după mine, trebuia anulat referendumul. Pentru că totul s-a bazat pe date false.” Pe data de 2 august. Chestie care – se vede din avion- reprezenta o ante-pronunţare! De ce nu au sărit atunci useliştii ca arşi, la beregata ei, când a făcut această declaraţie? Pentru că au crezut  că e de a lor, că o să-i ajute să-l fenteze pe băsexu.

 

Fapt nr.2. Tot madam Aspazia face altă declaraţie, azi: “Nu anulării, eu nu am spus niciodată că referendumul trebuie anulat. N-am spus niciodată asta. Eu, când am ieşit iniţial, am fost acolo, am spus datele care sunt, unele sunt corecte şi altele nu sunt corecte. Aşa am spus, eu îmi măsor cuvintele pe care le spun. Nu vorbesc aşa, eu sunt jurist, şi nu vorbesc aşa, ca omul de pe stradă obişnuit

Evident, cele două declaraţii se bat cap în cap, se scuipă şi îşi dau genunchi în coaie. Pentru a explica această situaţie, există mai multe ipoteze:

a) madam Aspazia crede că ne prosteşte de la obraz;

b) duduia e tralala;

c) Aspazia Cojocaru e senilă;

d) e plecată cu pluguşorul;

e) consumă substanţe dubioase;

f) se joacă prea mult cu trenuleţul;

g) e ofticată că nici până acum n-a reuşit să rezolve un cub Rubik, nici măcar pe o faţă;

h) era mangă;

i) încă din copilărie a avut o alimentaţie deficitară:

j) vocile, pe care le aude mereu, sunt de vină;

k) şi-a pierdut un dinţişor şi e necăjită că zâna nu i-a lăsat un bănuţ pe pernă;

l) a fost la baie mai înainte şi şi-a făcut curaj să apese pe clapeta de plastic de la cutia aia din spatele wc-ului, pentru prima dată, şi s-a speriat când a văzut câtă apă curge;

m) şi-a curăţat unghiile şi a inhalat prea mult dizolvant;

 

Ar mai exista câteva ipoteze, dar se termină literele alfabetului. De reţinut că madam e judecătoare la CCR. Şi mai sunt 8 asemeni. Că poate vă întrebaţi de ce merge totul mişto în România şi nu ştiaţi. Nu că CCR ar fi singura instituţie populată cu colecţionari de surprize de la Pif.

A, da. Încă ceva. Aspazia e numită acolo la propunerea PSD. Care PSD s-a făcut că nu vede când Cojocaru Aspazia se ante-pronunţa, pentru că, aşa cum ziceam, spera că zărghita e de partea lor. Aşa cum au crezut că o să fie şi Maior de la SRI. Şi tot aşa cum au crezut şi alţii, în multe alte situaţii. Şi cum o să se mai întâmple de multe mii de ori, până când zevzecii vor învăţă că ceea ce-i apără e respectul regulilor şi nu cârdăşiile.

 

 

0 thoughts on “O aspazie şi mai multe ipoteze”

  1. Aspazia se incadreaza perfect in ordinea impusa de Base .Este o pierdere de timp sa cauti motive ,a coborit de pe corabia nebunilor !!.

  2. Mai mult sau mai putin au impus la CCR,persoane care sa poata fi santajate,indiferent de PSD,sau PDL.In afara unui specialist denecontestat este fara tagada senil,restul se vede ce calitate intelectuala au.Madam Aspazia i s-a aratat “pisica”si cum are afaceri de familie dubioase a crezut ca a facut mare afacere cu Basescu.Vad ca i s-au gasit alti “scheleti” asa ca cariera m-a tem ca este ruinata.Cred ca ar fi cazul ca madam Aspazia ar trebui sa-si dea demisia.Dar unde atata onoare.Vasalie “Sfortosul”macar se exprima cu oarece logica si “schepsis”pe cand Aspazia este de toata groaza cand vorbeste.CCR-ul trebuie desfintat si noul CCR sa faca parte din “Curtea de Casatie si Justitie” cu judecatori cu experienta si cu onoarea nepatata,nu niste “edecuri” demni de cimitirul elefantilor

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.