5 fotografii care ar fi trebuit să schimbe lumea

Nu, o fotografie nu poate schimba lumea. Dacă simţeaţi nevoia să faceţi comentariul ăsta, vă dau dreptate. Fotografiile pot face altceva, să ne arate privirii lucrurile acelea tulburătoare, care se întâmplă în jurul nostru şi de la care ne-am obişnuit să întoarcem privirea. Mai departe, noi, umanitatea, trebuie să decidem dacă am luat-o razna şi dacă avem ceva de îndreptat.

1.Dezastrul de la Bhopal – mormântul copilului necunoscut

 

2. Vinniţa – Ultimul evreu

 

3. Revolta din Soweto- Hector Pieterson

 

4. Fâşia Gaza – Jamal al-Durrah, făcând scut din trupul său pentru a-şi apăra fiul

 

 

5. Copilul sudanez şi vulturul – fotografie a lui Kevin Carter

 

0 thoughts on “5 fotografii care ar fi trebuit să schimbe lumea”

   1. Cand am dat submit ma gandeam ca te-ai putea supara ca dau un link la tine acasa. Dupa ce am dat mi-am dat seama ca , totusi, am pretentia ca te cunosc mai bine decat mi-ar placea sa cred dupa atatia ani in care te citesc si mi-a parut rau ca am gandit asa. Dupa care mi-am revenit 🙂

 1. Da, fotografia 5 mi-e proaspata in memorie, intrucat am vazut recent un film despre Kevin Carter si The Bang Bang Club, pe care l-am si recomandat acum cateva zile.

 2. Mordechai, sa te ia naiba!
  In clipele astea sunt devastat.Copilul din prima poza seamana leit cu ultimul meu piticot.
  Si pot fi, fara indoiala, Jamal al Durrah. Incerc sa ma regasesc in fiecare imagine si disperarea ma lasa aproape fara suflu. Imi dau seama ca au foat alte milioane de imagini
  ce n-au negativ.cu atat mai putin in constiinta noastra. Se prea poate ca Dumnezeu sa ne fi inzestrat cu un mare har: acela al uitarii, sau al indiferentei daca vrei.Asta pana vine vorba de noi sau de cei apropiati noua. Atunci totul se transforma in blestem. Pana si existenta lui Dumnezeu.Poate doar atunci iti dai seama cat de mic esti, cat de usor poate zdrobi un bocanc o pereche de ochi nevinoati ce abia au invatat sa vada.Si, la dracu, mai vor sa vada…. Oricum, asta nu conteaza. Ne topim, miliarde de puncte mici in istorie fara a fi altceva decat o umplutura. Niste motive tacute ca peste timpuri alti ochi sa priveasca imaginea unui copuil ce nu a depasit faza de promisiune. Sa priveasca si sa taca!
  Sa ma ierti, prietene drag, sa ma ierti…..

 3. Dupa fotografia cu vulturul si copilul ,care a facut fotografia si inconjorul pamantului, si a plecat fluierand ,ca nu era treaba lui sa-l ajute pe copil ,s-a sinucis de remuscari.Vreau sa cred ca avea noapte de noapte imagina fotografiei in cap,pana a facut “gestul”.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.