Gregoarism

N-are niciun rost să vă mai spun că cei de la “Adevărul” sunt tembeli şi băsişti, e ca şi cum v-aş da tulburătoarea veste că apa e udă. Când vine vorba despre gregoarieni singura întrebare cu care te mai poţi confrunta e: ce naiba a avut Darwin în cap?

De exemplu iei un titlu ca ăsta, mare, gogonat, spectaculos:

 

Pentru cei mai mulţi cititori e de ajuns. Naiba stă să citească textele gregoariene! Treci repede prin titluri şi îţi imaginezi că ai achiziţionat informaţia. Naiba ştie cine e IRES! Încă unul din puzderia de institute, instituleţe, chibuţuri şi cenacluri care se laudă că ar presta sondaje de opinie. Din titlu afli esenţialul, nu? Şi ce vrea să îţi vândă titlul ăsta? Că Antonescu şi MRU s-ar lupta la sânge la nişte eventuale prezidenţiale. Mai afli, parşiv sugerat, că Băsescu e încă viu şi că ar mai strânge încă suficiente de voturi. De fapt asta e informaţia care ţi se bagă pe gât, poate-poate o înghiţi.

Dacă mergi mai departe şi iei textul la scărpinat descoperi că socoteala e olecuţă mai încurcată. Adică cifrele din sondajul ăla îl dau pe Antonescu la 38%, iar pe MRU la 11% ( la egalitate cu Ponta) şi pe DD-OTV la 10 %.  Marja de eroare e de 27%. Unde e “lupta” din titlu? La casierie, monşer.

Nu mai organiză  şi noi un seminar, un fursec, un kebab vorbit, să dezbatem de ce moare presa scrisă?

 

0 thoughts on “Gregoarism”

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.