Marţi unşpe

Comisia, de la Veneţia-care este, s-a deplasat personal carevasăzică pentru ca să constate, mă-nţelegi, cum nu-l tratează mitocanii nici cu o vorbă bună pe sireac băsexu, carele a făcut şi lăcrimaţie la Europa că cât e el de abuzat şi cum sunt unii răi şi îi trag lu’ coana Constituţia chiloţii în vine.

Exista în mizeria aia de film, numită Karate Kid, o fază în care bătrânul Myiagi prindea muşte cu beţişoarele, iar asta era dovada maximei calificări în materie de smardoieli asiatice. La noi smardoiala e neaoşă, bazată mai mult pe şuturi în cur şi scuipaţi în ochi, dar onor Comisia de la Veneţia tot nu ratează ocazia de a încerca să prindă păduchii cu beţişoarele.

Mai întâi pentru că nu era absolut deloc nevoie să se deplaseze la Bucureşti pentru o lectură din Constituţia noastră, ca să constate că Băsescu mânca rahat când se văita că, la noi, Constituţia nu prevede suspendarea/demiterea preşedintelui. Nu era nevoie de deplasare nici pentru a constata că nimeni n-a arestat niciun judecător de la CCR, că “lovitura de stat” n-a întrunit cvorumul -ăla pe care comisia nu-l recomandă-  şi a fost invalidată de acelaşi CCR. Nu era nevoie să se deplaseze nici măcar pentru a afla că cei care au votat sunt hingheriţii de către procurori, iar votul a devenit “folos nepatrimonial necuvenit”.

De ce are loc, atunci, vizita? Pentru a se marca sprijinul pe care îl acordă nişte şefi europeni celui pus bulibaşă  peste satrapia numită România.  Şi pentru a acoperi, post festum, prostiile comise de Baroso şi Merkel. Vizita Comisiei avea sens dacă onor reprezentanţii europeni şi unii membri ai comisiei nu s-ar fi pronunţat deja, dacă veneau înainte de a-şi da cu părerea, bazându-se exclusiv pe afirmaţiile lui Băsescu şi ale Monicăi Macovei. Ori, în condiţiile astea, singurul rost al vizitei este de a fabrica un raport care să justifice reacţiile pripite şi nemotivate ale câtorva lideri europeni- reacţii care acum îi incomodează pe aceştia, dar nu într-atât încât, precum Ponta, să se simtă datori cu scuze.

E trist, cumplit de trist, să descoperim că România a devenit o gubernie nenorocită, în care vin alţii să facă ordine, pentru că ai noştri, fie USL, fie PDL, se pârăsc unii pe alţii la Bruxelles, iar ceea ce ar trebui să fie statul român a devenit un maidan.

P.S. Diseară ne vedem la Antena 3, în emisiunea Danei Grecu.

0 thoughts on “Marţi unşpe”

 1. cum zicea cântecu bătrânesc: ‘tu-le muma-n cur de hoţi/ şi nevestele la toţi.
  Si o menţiune speciala pentru functia pe care i-a descoperit-o Chireac lu Basexu – Guvernator, care acoperă perfect realitatea. Şi nu numai a lui basexu, ci si a lui ponta & crin

 2. Republica Securista Romania. Cindva, am cunoscut un om de afaceri (r)rom. Cumparase o fabrica falimentata de chimicale, taia fieraria pe bucati si le vindea in vest. Oteluri inalt aliate care cindva au costat o avere. Ce diferenta intre bulibasha ala si primul turnator-violator-securist al patriei? Acelasi “plan” de afaceri….

 3. ie cam tarziu sa descoperiti, dragilor, ca intrarea in ue s-a facut cu cedare de suveranitate. nu de alta, dar intrarea a inceput pe vremea unui guvern psd si s-a incheiat pe vremea unui guvern pnl, fix astia care acum se plang de ce si cum. cu atat mai tarziu ie cu cat deja se vorbeste de federalizare, ceea ce e foarte bine. de abia astept sa avem premier luxemburghez, ministru economiei neamt si un polonez la finante. sa se planga atunci maretul chirieac de faptul ca traieste intr-o gubernie.

 4. Asta imi place la ..ferventii sustinatori… ai unui partid politic. Ma rog sau constructie politica:

  Ajung sa confunde cauza cu efectul, si propriile declaratii cu adevarul. Suntem o tara plina de adevar si cinste, noi si numai noi.

  Restul lumii, UE, SUA, sunt doar niste grupuri de interese pe care le manevreaza Basescu asta asa cum vrea el.

  Poate o sa primesc si eu odata niste raspunsuri logice si corecte la niste intrebari:
  -de ce trebuia suspendat Basescu atunci? daca faceau procedura dupa alegeri ce era ?
  -de ce nu a fost capabil USL sa gandeasca dincolo de primii 2-3 pasi si sa vada impactul economic intern si politic extern al actiunii lor ?
  – de ce nu au fost capabili sa actualizeze listele electorale inaintea referendumului ?

  Si cea mai misto : de ce nu este USL schimbarea in bine fata de Basescu ?

  Cum ti-am mai zis domnu Mordechai – de ce tii tu sa schimbi un grup de interese cu altul ? iti iese ceva ?

  1. Nu ştiu ce ai consumat, dar lasă-te. Ce mă tot freci cu USL-ul? Cum ai ajuns la concluzia că sunt mare fan al lui Ponta?

 5. Sper sa am inca o portie de” uns pe suflet “ca in PE.Ce tarnoseala au primit imfamii de la parlamentarii din UE,ceea ce am si spus ca nu toti o iubesc pe “vaca grasa” si Bocul lor Barroso ,plus portocalia Reding care o sa fie presedintele PE cand o sa-si vada ceafa fara oglinda.Parca vad ca Comisia de la Venetia o sa ne faca o bucurie,si sceleratului un AVC.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.