Carecândârel

Un amic, băiat bun, dar mai într-o doagă, are o vorbă: carecândârel. Nu-l bateţi la cap pe tovarăşul Google că n-a auzit de aşa ceva. Mi-e imposibil să explic ce înseamnă cuvântul ăsta. De fapt înseamnă orice vrea amicul meu să însemne. Pentru că îl foloseşte după principiul alocărilor bugetare, adică fix cum i se scoală lui.

La suspendarea lui Băsescu, situaţia era clară: trebuie să mergem să votăm, dacă vrem să scăpăm de carecândârel. Când CCR a anunţat că referendumul nu a întrunit cvorumul, a fost o situaţie de carecândârel. Până aici clar, dar tot carecândârel a fost şi când naţionala de fotbal a reuşit să-i bată pe turci la ei acasă. Transplantul lui Becali pe listele PNL e tot carecândârel.

Omul meu nu citeşte decât cărţi carecândârel, ascultă muzică încadrabilă în carecândârel şi merge la cârciumi carecândârel. Asta dacă nu e carecândârel cu banii. Cuvântul în sine e tâmpit, are o sonoritate ridicolă şi încă n-am realizat dacă are un sens pozitiv sau dimpotrivă. Nu ştiu de ce, dar de câte ori aud cuvântul, parcă îl văd pe Cartianu. Are faţă de carecândârel ( indiferent ce poate însemna asta), vorbeşte carecândârel şi gândeşte (bine, aici forţez puţin sensul verbului) carecândârel.

 

0 thoughts on “Carecândârel”

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.