Prinde rusu, scoate-i…

Mare tulburare din cauza accidentului comis de un diplomat rus, la Bucureşti. Într-un fel justificată. Fetiţa lovită de rus se afla pe trecerea de pietoni, bezmeticul ăla e clar vinovat ( n-are sens să o mai lustruim cu prezumţia de nevinovăţie). Iar vinovatul trebuie să plătească. Până aici n-avem ce comenta. Discuţia apare când observăm nervii care par să ne fi cuprins pe toţi, atunci când descoperim că rusul aflat la volan n-a fost înca belit. E protejat de imunitatea diplomatică. Reacţia ruşilor, în acest caz, a fost mult mai civilizată decât a americanilor, în cazul Teo Peter, dar ne facem că nu vedm asta, pentru că suntem filo-americani şi rusofobi. Fireşte că nu i-au ridicat imunitatea diplomatică şi nu l-au dat pe mâna autorităţilor române. Nicio ţară nu procedează niciodată astfel cu diplomaţii săi.

Nu am să-i iau apărarea rusului, pentru că e vinovat şi trebuie să răspundă pentru ce i-a făcut copilei. Dar există nuanţe pe care am face bine să le sesizăm. În primul rând rusul a rămas la locul accidentului. În al doilea rând nu a chemat un militar care să pretindă că se afla la volan în locul său ( pentru cine cunoaşte iţele cazului Teo Peter), nu a fost împachetat şi scos din ţară în mai puţin de 3 ore. Comunicarea ambasadei ruse e lapidară, dar există.

În fine, pentru rigoare, n-ar fi rău să ne amintim ce s-a întâmplat acum câţiva ani, când Silviu Ionescu, un diplomat român aflat la Singapore, s-a aflat în aceeaşi situaţie. Statul român nu i-a ridicat imunitatea, nu l-a predat autorităţilor singaporeze, a fost adus în ţară unde cazul a fost cercetat aşa cum au crezut ai noştri potrivit. Adică muşamalizată. Ionescu refuzase orice test cu alcoolscopul.

Asta e treaba. Să sperăm că biata copilă se va face bine şi nu va rămâne cu sechele.

0 thoughts on “Prinde rusu, scoate-i…”

  1. Perfect articolul , rabbi … , Mi-ai “luat vorba din gura” …! Exact asta spun si eu de cateva zile .
    Si sa nu uitam flegma pe care americanii ne-au dat-o intre ochi in cazul Teo Peter , zicandu-ne (iar noi , cu Basescu in frunte , acceptand neconditionat si resemnati , ba chiar si dand din codita – contrar dezinformarilor presei pro-basiste) ca PERSONALUL AMERICAN ne este intangibil !!! Si asa a si fost . Iar acum ne incordam la rusi , latrand ca niste pechinezi subnutriti si descreierati , dar care se viseaza mari rottweileri . 😡

  2. Bun ok, am inteles. Dar cum ramane cu Ionescu? Hmm?El a fost belit?? Pentru aceia dintre dvs. care au deschis televizoarele mai tarziu si vor sa urmareasca selectiuni, Ionescu este un cetatean roman, fost consul, care beat poola fiind, a intrat cu masina intr-un grup de Singaporezi care stateau nefericiti pe trotuar. Acest om a facut vreo zi puscarie? Macar si pentru performanta de a ne face cunoscuti in zona Asiei.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.