Pedeliţi, vitejii mei!

Ne ocupăm de două declaraţii ale unor fruntaşi pedelici.

Prima îi aparţine lui Cristian Preda, membru al aripii “oarecum intelectual, întrucâtva moral, dar coleg cu Udrea şi Anastase”. Să cităm:

“În schimb, ea a consemnat că, pentru Crin Antonescu, unii cetățeni sunt “prostituați perpetui”, iar pentru Dan Mihalache, un apropiat al președintelui PNL, responsabilul ANI e o “jigodie frustrată”.
Limbajul suburban poate fi oare separat de promisiunile electorale?
Pot fi luate în serios propunerile făcute de niște politicieni care nu dau doi bani pe igiena intelectuală a spațiului public?”

Cum ai putea să nu fii de acord cu ce spune Preda? Degradarea limbajului public ar trebui să provoace, pe bună dreptate, preocupare. Totuşi, mimarea indignării nu poate funcţiona ca scuză acceptabilă pentru ipocrizie, pentru lipsa de onestitate. Formularea lui Antonescu e poate excesivă, dar nu o găsesc scandaloasă. Răbufnirea lui Mihalache – pentru că despre o răbufnire e vorba, nu avem voie să omitem contextul- e cu siguranţă deplasată. Reacţia lui Preda pare, deci, justificată. Este ea şi onestă sau e doar obişnuita operaţiune de mestecare în ceaunul campaniei electorale? Pentru că îmi amintesc zeci de declaraţii pedeliste cu adevărat scandaloase, dar mai ales multe declaraţii ale lui Traian Băsescu mult mai supărătoare decât cele pomenite de Preda, de la “găozar”, “păsărică” şi “ţigancă împuţită”, până la “maimuţoi” şi “centuristă”, dar nu îmi amintesc ca domnul Preda să-şi fi exersat în vreuna dintre acele ocazii organul indignării.

Porcăriile lui Băsescu nu scuză alunecările lui Antonescu, asta e limpede. Dar sigur e indecent să te lamentezi vorbind despre degradarea limbajului public, în condiţiile în care i-ai stat aproape, în poziţia de consilier, lui Băsescu atunci când o lua rău peste câmpii. Spun “indecent”, deşi la fel de bine aş pute vorbi despre tupeu şi nesimţire.

Spune mai departe domnul Preda:

Cine credea că intrarea lui G. Becali în PNL e un accident trebuie să-și revizuiască evaluarea. Ea traduce, de fapt, o sensibilitate mult apreciată la vârful USL.
S-ar zice că patronul Stelei e un reper al culturii politice a alianței de la guvernare, iar Ponta, Antonescu & co. caută să egaleze modelul.

Din nou, mă pot găsi în situaţia în care să nu fiu încântat de intrarea în USL a lui Becali. Dar ăsta sunt eu. Domnul Preda uită că acelaşi Becali a fost aliat al partidului domniei sale la alegerile locale din primăvară! (Ăsta e Becali, statornic ca diareea!) Atunci nu-mi amintesc ca Preda să fi expirat boare de indignare. Cât despre reperele culturii politice, hai, las-o naibii! Vorbim despre unul care e coleg cu Anastase, Oltean, Pinalti şi Igaş – ca să dau doar câteva nume.

Şi atunci, sunt observaţiile lui Preda opiniile unui om onest, sincer preocupat de curăţenia din ograda politichiei sau doar răcnetele unui demagog?

Al doilea muşteriu, pe ziua de azi, e Mihai Stănişoară. Cităm:

“Ceea ce va pot spune eu in premiera este ca am auzit ca vor fi prezenti in sectii de votare procurori sub acoperire, deci oameni care sa poata realiza flagrant in direct. Si nu numai in timpul votului, dar si in campanie”

“Noi am crezut ca traim in anul 2012, in Europa si ca este posibila o conduita civilizata si de bun simt. Acum lucrurile s-au schimbat fata de locale si referendum pentru ca nu cred ca le va mai fi simplu sa convinga oamenii sa fure pentru ei .

Nu ne asteptam sa dispara total intentia si abordarea, dar vor fi surprize mergand pana la arestari in direct, flagrant in direct. Acestea cu siguranta vor fi, pentru ca ei nu se potolesc”

Lăsăm deoparte detaliile mărunte, ca de exemplu faptul că flagrantul se realizează doar “în direct”, că de aia e flagrant. Stănişoară încearcă să comunice ceva. Că ceea ce s-a întâmplat la secţia de vot din cadrul Ambasadei României de la Paris nu mai e posibil, probabil. Ori că numărătoarea de tip Anastase nu mai este posibilă.

Afirmaţia lui Stănişoară nu ar trebui tratată cu lejeritate. Nu după hăituilile de după referendum. Iar dacă “prietenii” europeni se mai simt străbătuţi de grija pentru democraţia românească, ne vor lămuri poate cum funcţionează ameninţarea lui Stănişoară, înfilitrarea de “procurori sub acoperire” în raport cu libertatea votului. Mizeria declaraţiei lui Stănişoară rezidă din instituirea prezumţiei de fraudă. Asta venind dinspre colegul lui Anastase, supusul lui Băsescu.

0 thoughts on “Pedeliţi, vitejii mei!”

  1. Formularea “tupeu de borfas” e depasita. Ea trebuie inlocuita cu asta: “tupeu de pedeu”. Sau cu asta: “tupeu de basist”. Dar stim cum sta treaba cu astia, am vazut la referendum, de pilda, cum au nesimtirea sa-i acuze pe uselisti de toate porcariile facute de guvernele Boc incepand cu 2009 cel putin!

  2. ie evident ca pedeleii ar trebui sa taca in multe aspecte legate de guvernarea usl. atata doar ca, in conditiile in care useleii au atatea bube, tacerea nu atrage decat alte bube. iar, apropo de declaratii, cel mai mult imi place una mai veche a lui ponta: “Emil Boc trebuie sa explice de ce l-a ținut în brațe pe Botiș o zi. Gestul este absolut normal. Nici un ministru dintr-un Guvern al unei țări europene, acuzat de ceea ce e acuzat domnul Botiș (aceeasi acuzatie ca si pentru cei 4), nu putea să continue să rămână în funcție”. e din 2011, cand botis era prins de ani cu mata-n sac, boc era premier, iar ponta, moralistul de serviciu.
    in rest, din ce am citit, ani se bazeaza pe n documente. cei 4 se apara cu mascari

  3. Care “n” documente?! .Nici un document .Boul a uitat ca in cazul lui Mihalche putea sa opteze intr-un timp pentru functie si a sarit ca prostul inainte de implinirea timpului.In cazul Popa ,ceea ce ANI sustine este neclar si justitia poate sa-si spuna cuvantul,La Helvig ,se face vorbire cand intr-un cont comun sotia isi primea remunerarea direct in cont.,si la fel la Silaghi sunt si mai clare.La fel de clare este faptul ca ANI a facut aceste atacuri la comanda politica a sceleratului care avea nevoie de scandal la alegeri fara ca plecatului din minti sa realizeze ca pe cetateni in pix ii intereseaza ,realizand cine si cum o face,Basescu cu patibularii lui.Reactia de acum a lui Basescu o sa radicalizeze mai multi nemultumiti si a incerca de a arunca vina pe USL, face ca toata lumea sa rada.Nu din pricina ca s-a incercat scaparea de canalie nu s-a intrat in Schengen,da Bulgaria de ce n-a intrat?!Cand procurorii n-au reusit sa demonstreaza ca sa facut o mare fraudare ci ca era frauda normala la toate alegerile,vine idiotul acum cu 12% ,da boul asta ce matematica foloseste.Sa ai curajul sa vorbesti de OLAF si banii neprimiti trebuie sa fi idiot abisal vorba lui Djuvara,cand Udrea este in cacao pana la gat.Ponta ar trebui sa ceara UE sa urmareasca alegerile pentruca nimic nu-i salveaza pe portocalii si daca sceleratul mai deschide gura ,unul nu intra in parlament.Si ca Basescu spera ca nu-si va termina viata nenorocita la Rahova se inseala profund.Ca arata ca un nenorocit, cerand mila si cu o figura de parca a fost de scurt timp penetrat in dos macar imi face placere ,daca tot n-am facut un infarct.Intolerabil pentru ca un popor suveran sa trebuiasca sa asculte asemenea obraznicii.

  4. Nenea, flagrant “in direct” inseamna flagrant TRANSMIS in direct la televizor (ca la radio e mai greu). Da’poate in judetul vost flagrantul se realizează doar “în direct”…

  5. pai uite, ca sa dau un exemplu: hellvig spune ca nu mai e director la sintesis birotica srl din 2004, numai ca hartia de la registrul comertului (institutie comandata de un penelist, apropo 🙂 ) spune ca raportul de munca a incetat la 31.10.2012. in rest, mai scormoneste si tu, ca nu e clar nimic in politica romaneasca…

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.