Un posibil scenariu

Cei de la PDL/ARD n-au niciun chef să se mute, pentru următorii patru ani, în baraca opoziţiei. Cum rezultatul, previzibil, de pe 9 decembrie nu le îngăduie mari speranţe, soluţia e aşteptată, ca întotdeauna, de la Cotroceni. Dacă alegerile nu mai au cum fi câştigate, când vine vorba de jocul la butoane, cei de la PDL se mai pricep. Cum partenerii lor, popularii europeni, aflaţi încă la volanul UE, n-au mari nelinişti în privinţa democraţiei româneşti, singura lor grijă fiind aceea de a se asigura că arendaşii lor storc tot ce se poate din România, aceştia nu vor avea nicio jenă să ofere sprijinul celor de la PDL, dacă le vor fi oferite, pur formal, minime pretexte.

Scenariul pe care par să se alinieze cei de la ARD e conturat pe două etape: cea de dinaintea formării guvernului şi cea de după. Pentru prima etapă este deja implementat mecanismul tradiţional de reclamare a fraudei. Care fraudă nici nu trebuie să existe, e suficient să fie reclamată, astfel încât presiunile europene să poată împinge negocierile de formare a noului guvern într-o direcţie convenabilă pentru Băsescu.

Continuarea

0 thoughts on “Un posibil scenariu”

  1. Nu-i prea complicat? Eu cred că Băsescu a trimis în USL suficiente gloabe troiene care la un semn din deget se vor strânge imediat în curtea PDL.

  2. totusi, dupa juma de an de usl, pot afirma cu toata responsabilitatea ca, exceptandu-l pe basescu, e tot un drac. din interior vorbind, nu din strada, nu din presa, am constat ca absolut toate aberatiile, toate ilegalitatile, tot sistemul de pile, toate practicile de a umple cu pasarici blonde si prostolai gangavi toate posturile de la stat functioneaza, la micron, identici. Faptul ca inovatia de a suspenda angajarile si a le inlocui cu detasari provine de la Boc, nu mai constituie o scuza, dupa 6 luni. in locul retardatilor pdl, au venit retardati usl, profitand de faptul ca poti face ABSOLUT orice iti trece prin cap la nivel de personal. din ura pentru basescu, si numai de asta, voi vota USL-ul. dar nu imi fac nici o iluzie. Pentru ca lipsa totala de interes si de competenta e mai grava decait hotia, ori, intre angajati adusi de boci si cei adusi de ponta… nici o diferenta!

    1. Nu sunt de acord că e tot un drac, dar nici să te contrazic nu mă încumet. Poate n-ori fi chiar aidoma, dar al naibii ce seamănă.

  3. Problema e ca indiferent de numele partidului, daca nu esti membru sau simpatizant, nu maninci o piine prea alba. Printre bugetari oricum nu mai ai ce cauta de-o vreme ca “neatirnat”, intre timp nici in presa sau televiziune nu mai e usor, chiar daca esti un “nume” (tot tre’sa vina recomandarea de la vreo parte, si in locul despre care vorbesc, azi e USL-ul), si in foamea care vine mi-e ca-mi aduc aminte despre povestile lui Montserrat Caballe despre Spania franchista: nu te dai cu puternicii, nu maninci. La propriu. De-aia mi-e chiar egal cine cistiga alegerile, in aceasta tara care cind nu e vinduta pe nimic e data pe gratis, consumata, mototolita si aruncata.

    In plus, in Romania s-a incetatenit ca regula generala o practica nefasta: oricine da la gioale oricui, pentru ca poate, si pentru ca crede ca se are mai bine cu sefii si cistiga in ochii lui. Oriunde la buget, desigur, si de vreo 3-4 ani incoace, si pe la firmele private. Homo homini lupus, doar ca nu e pentru supravietuire, e din placerea de a face rau, si din sindromul de incirduire/incuscrire si nepotism generalizat. Am vazut cum e pe pielea mea, si au vazut si altii care n-aveau drept recomandare decit competenta. Am schimbat firma, am schimbat orasul, si am dat de alte Marii, cu aceeasi palarie. Mai ca-mi vine sa spun ca tinara generatie e mai experta la de-alde astea decit leatul meu.

    Cum sa cred eu ca are ce sa se schimbe in tara? Nu-i cu cine, nu-i cu ce, si recunosc ca in ultimii ani m-am scirbit progresiv si vazind ca orice incercare de “luminare” si a unora care-ar mai pricepe ceva tot nu produce o masa critica. Nu stiu daca vreau sa fiu de fata cind s-o intimpla singurul lucru dovedit de istorie a fi in stare sa produca masa critica in Romania: foamea.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.