Zi de vot

on

|

views

and

comments

Îmi place teribil când ies ăştia din secţiile de votare:

-Pentru ce aţi votat?

– Pentru democraţie!

Ete pula! Altul:

-Pentru ce aţi votat?

-Pentru o Românie europeană şi prosperă!

Hai sictir!

De ce se simt oamenii ăştia obligaţi să pară (s-a notat? să pară!) solemni, gravi, serioşi, preocupaţi. Mă refer la politicienii de tot felul. Patru ani au tras mierla pe carici, au scărpinat bursucul la coaie, în fine, vreme de patru ani au mozolit-o ca pe o panaramă şi acum i-a lovit, brusc, solemnitatea în bască. Niciunul nu votează împotriva lui Sandokan, niciunul nu votează pentru Sandokan! Toţi votează principii, idei, doctrine! Clar, ăia de laTeleorman care o votează pe piţi aia a lui Dragnea, ăia clar votează pentru democraţie, etc. Şi ăia care dau cu ştampila în prea-unsul-în-poponeţ tot aşa.

De fapt personajul principal al alegerilor de azi nu candidează, dar tot ceea ce se întâmplă azi are legătură cu el. Unii votează ca să-l oftice, alţii ca să-l pupe în fund. Aia e. Şi nu cred că am spus vreo noutate.

Sigur, mai există şi Lorin care e convins că ruşii/americanii/klingonienii/ şerpilienii folosesc arma meteorologică şi dau precipitaţii cu bombardeaua ca să nu iasă gorilienii la vot.

Azi mă interesează un lucru: prezenţa la vot. În privinţa sondajelor, exit poll-urilor şi chestiilor de genul ăsta rămân pe mai departe rezervat. Rezultatele finale sunt cele care contează şi pe astea le vom afla cel mai devreme mâine seară. Până atunci importantă e prezenţa la vot, pentru că o prezenţă scăzută la vot  poate influenţa semnificativ rezultatul.

Aşa cum n-am îndemnat pe nimeni să îmi urmeze exemplul pe când eram setat pe modul Vot Canci, nu o să îndemn nici azi pe nimeni să voteze. Aşa cum am zis mereu: faceţi ce credeţi voi că e bine. Că oricum e tot aia.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

11 Comments

 1. Rabbi io nu mă ştiu cu SMS-urile,.La taste mă descurc…
  Te-am urmărit adineauri la televizor şi mă bucur că te-ai lăsat de
  „secte” :;
  Să dea toţi zeii să-i dăm (sau să-i fi dat deja) jos pe dracii ăştia portocali.
  BANZAI!

 2. Votat!
  Motive:
  1. prof. Daniel Barbu;
  2. sa-i aplic un şut in cur şobolanului opărit care s-a aciuat prin cotloanele de la Cotroceni şi bizarilor lui tovarăşi de pe aici şi de aiurea

 3. franturi din sectia de votare. Locatie Ardeal, oras mic. Liste electorale- tot alea de la referendum, desi cei 2000 de cetateni ai orasului, plecati definitiv in strainatate intre 1990-1992, nu s-a mai reintors. Timp- ninsoare ca-n povesti, frumos. Alegatori- din zona celor care locuiesc la case, multi, de la blocuri, aproape nimeni. varsta- de la 40 ani in sus. Cei intre 18-40 ani, freaca telecomanda. Reprezentanti partide: USL 1, ARD-3 , adica 1 pe bune si doi deghizati la ate partide. Toti nervosi. Rezultate- ARD a mancat bataie grava. Organizare judet- execrabila. Zicerea zilei- alegator, dupa vot- Ce inima sa reporneasca astia, mama lor, ca ei n-au avut inima 8 ani, au avut doar maini lungi.

 4. hai rabbi ce democratie? la noi se voteaza pe baza de asta-mi place asta nu in plus lumea il uraste pe base din rarunchi si a pus stampila pe usl doar sa se razbune pt. toate minariile marinelului din ultimii opt ani ca in rest cei mai multi nu au habar de doctrine politice. eu sper doar ca ponta sa nu-i ia la guvernare pe bozgori ca m-am satirat de ei de 20 de ani la putere induferent cine cistiga alegerile

 5. Constatam lipsa educatiei civice si politice la cei nascuti dupa 1990, dar cine se preocupa de asa ceva? Tineretul nu are nici un fel de organizare care sa le dea sentimentul ca ar apartine de vreo ideologie, de cineva care sa le formeze cultura civica (nu manualul din clasele elementare, din care nu pricep nimic) si ne miram ca habar nu au cu cine sa voteze sau de ce sa voteze. De ce credeti ca majoritatea celor care voteaza sunt de peste 40 de ani? Nu credeti ca aveau mai multa educatie civica, fiind logati nu de calculator ci de viata reala?

 6. N-am votat, asa ca nu comentez rezultatele. Doar motivul pentru care n-am votat. Sint in Germania, si se presupune ca ar fi trebuit sa votez pe cineva care sa ma reprezinte in parlamentul romaniei. Ori numai gindul ca pot sa girez pe unu’ sa ajunga intre aia care, printre altele, m-au facut sa plec din tara, mi se pare cam lovit de schizofrenie. Ori io chiar nu sint schizofren, stiu de ce am plecat si stiu de ce nu vreau sa ma intorc.

  Nu mi-e indiferent ce se intimpla acasa, si aici vine marea si adevarata tristete: n-am nici o asteptare pozitiva de la nimeni. Baietii astia care de ocazie se numesc USL nu sint o varianta mai buna decit ceilalti. Peste 4 ani, dupa ce se vor fi saturat aia care mai judeca prin tara de arogantele PSD-iste (s-au mai saturat o data, foarte puternic, in 2004, da’ ne facem ca ploua acuma), probabil ca „elitele” MRU-Neamtu_voinescu-Pleasca vor vedea luminile rampei, si asa mai incolo.

  Plan pentru tara nu exista, si nu are cine sa-l faca. Nu are cine de multi ani, n-a avut cine nici printre „vechii” care mai aveau o coerenta. Epigonii astia sint de toata rusinea.

  Si for the record, cu Rosia Montana nu stiu, dar la gazele de sist vor da drumul a.s.a.p. Si se vor pupa de zor cu uredentistii, tot a.s.a.p.

  Eu chiar nu inteleg de ce e „Ponta-prim ministru” ueber alles. M-a izbit aceasta insistenta, acest leit motiv, in toate discutiile. Omul nu e facut pentru asta, n-are putirinta pe masura ambitiei. Asta se vede cu ochiul liber. Nu se masoara cu dom’ profesor Nastase. Pe care nici picat cu ceara nu l-as vrea inapoi, asta for the record, si pentru toti aia cu memoria scurta.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.