Tradiţionalele urări

summer-santa

Dimineaţă m-au trezit nişte puradei. Băteau în uşă de parcă erau chitiţi s-o scoată din ţâţâni. Ca berbecii otomani la asediul Constantinopolului. Le deschid cătrănit, decis să încep o discuţie despre barză, venirea lor pe lume şi motivele căderii republicii de la Ploieşti. N-apuc. Nici nu am crăcănat bine uşa că cele trei perechi de guri, de sub cele trei nasuri încărcate cu muci, se pun pe zbierat. Şi zbiară! Tot felul de mistificări, nedemonstrabile ştiinţific, aşezate în versuri. La sfârşit, unul dintre ei bagă şi nişte efecte speciale, de pe telefonul mobil.

Ameninţarea lor a funcţionat, aşa că le plătesc taxa de protecţie şi gata. Aiurea! N-am scăpat! Se pare că la mine în cartier operează mai multe clanuri de pitici, aşa că, până la la prânz, mai plătesc câteva rânduri de taxe de protecţie. Nici pe seară n-o să scap, sunt sigur.

La fiecare deschidere a uşii, de pe casa scării primesc în vizită mirosuri de cârnaţi, prăjeli, usturoi, ceva cocături imprecizabile, ţuică fiartă şi alte asemenea chestii religioase. Cum tre’ să se bucure şi auzul, nu doar olfactivul, iau în timpane şi o bombă cu un amestec de Guţă-Fuego-Bănică jr,- Hruşcă şi Led Zeppelin. Porcăria asta cu Led Zeppelin n-am înţeles-o. Nuredin e cu Hruşcă, ştiu sigur, că tătarul ţine la tradiţii, dar zepelinii…

Vestea bună e că, de trei zile,  nu curge apa. Aşa că, sunt convins, mirosurile de cârnaţi, usturoi, etc. vor căpăta, în scurt timp, un adaos foarte interesant.  Aşa că Moş Consum va fi întâmpinat – stereotip obligatoriu: cum se cuvine!- cu mirosuri tari.

Cine nu-l aşteaptă pe Moş Consum? Nu e perioada aceea a anului când cu toţii aşteaptă să primească de la moş tradiţionalul aifon? Lăudaaaţi şi cârnaaaaţi şi vă bucuraaaaţi!

Moment poetic. Colind tradiţional, pe fond de leru-i ler şi complicat, interpretat de Hruşcă, prin Skype, din Canada:

Afară ninge galben cod/ mai galben ca zăpada/ omătul mult ca un nărod/ blochează-autostrada//se aud pe străzi colindători/ sunt glasuri de copii/ care-au pornit de sărbători/ direct spre KFC//în strofa asta vom vorbi/ despre brăduţi, omăt, sclipici/ despre buget, economii/ şi despre poze cu pisici// noi de urat v-am mai ura/ dar şi mai bine, dragii mei/ colindul vi l-aţi daunloada/ de pe torrrente-n mp3.

Publicitate:

Consumaţi carne de porc! Conţine 50% porc.

De sărbători poţi vorbi mai mult cu prietenii tăi. Alege abonamentul Rinocer şi îţi spunem unde se află ca să vă vedeţi şi să vorbiţi pe viu!

Hai, sărbători fericite şi la mulţi ani!

0 thoughts on “Tradiţionalele urări”

  1. Crăciun fericit tuturor! Gazdei, care ne primește în bătătură și împarte cu noi gândurile, cuvintele, imaginile dar și cititorilor, comentatori sau vizitatori!

  2. Craciun fericit si apa calda ca sa-ti spele si gandurile gri. Poate colinde adevarate cantate de corala Patriarhiei te vor ajuta sa intampini sarbatorile cu mai mult optimism.

  3. Există, în lumea asta mare, o seamă de tâmpiți care au impresia că nu o să moară niciodată și că Dumnezeu nu există, astfel că pot face tot ce voiesc. Ei, bine, îi anunț că se înșeală: mâine se împlinesc o seamă de ani de când Domnul s-a întrupat și a devenit ca noi. Ei, însă, nu vor deveni prea curând ca Domnul. Și se știu prea bine, dânșii, dragii…

  4. Sarbatori Fericite, Syda!
    Totusi, al naibii sa fiu daca inteleg cum te plimbi matale cu snowmobilul, pe banii mei, zilele astea, la Predeal…

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.