Upside down

Un film recomandat de Mordechai!

“Upside down” , filmul lui Solanas, scris de acesta împreună cu Santiago Amigorena, vă propune o poveste de dragoste. De fapt filmul e o poveste pur şi simplu, o poveste frumoasă. Ca în multe alte ocazii IMDb nu vă e de foarte mare ajutor dacă încercaţi să aflaţi câte ceva despre acest film. Descrierea filmului, aşa cum apare pe IMDb, nu e de niciun folos. Nu e vorba de căutări în universuri paralele, ci de o lume aparte, împărţită în două: cea de sus şi cea de jos. Două jumătăţi aşezate faţă în faţă, care nu se pot atinge, nici ele, nici locuitorii lor, pentru că lucrul acesta e interzis atât de legile fizicii, cât şi de regulile oamenilor. Şi totuşi se întâmplă ca un băiat din lumea de jos să se îndrăgostească de o fată din lumea de sus. Şi de aici începe povestea, care, repet, e mai ales o poveste. O poveste de dragoste, o poveste SF sau o parabolă socială – oricare dintre descrieri poate funcţiona.

Fanii genului SF, care ţin la o anume rigoare şi logică ştiinţifică, ar putea reproşa o anume inconsistenţă şi pe bună dreptate, dar asta nu anulează nicicum frumuseţea poveştii.

Cum nu mi-am propus să fac o cronică de film, ci doar o recomandare, am să vă invit să vedeţi filmul. Şi apoi îmi puteţi spune dacă am avut dreptate sau nu.

0 thoughts on “Upside down”

  1. Vazut chiar in aceasta seara. Imaginea e demna de un film bun. Jucat cel putin onorabil, cu toate ca rolurile sunt schematice, ca sa fiu ingaduitor. Povestea promitea foarte mult la inceput dar, in umila mea opinie, nu a onorat promisiunea. Pe scurt, un film pe care nu regret ca l-am vazut dar pe care nu l-as include in lista celor fara de care nu poti inchide ochii impacat.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.