Nu-mi plac ăştia!

on

|

views

and

comments

În primul rând nu-mi place chestia aia lor, muzica lor. Dar ajungem şi acolo. S-o luăm metodic:

– Mai întâi sunt ţoalele. Şi accesoriile! Pline de pietricele, sclipiciuri, firişoare aurii şi cu logo-ul la maximă vedere. La astea se adaugă lănţoaiele de aur. Multe, groase, cu zăngănele de tot felul.

-Aproape toţi sunt rotofei de plezneşte şoriciul pe ei.

– Am înţeles că nu există nuntă, eveniment, întâmplare fără ei, dar acum văd că au şi o televiziune doar a lor.

– Sunt obsedaţi de maşinile de neam prost.

– Mă calcă pe nervi felul în care tratează ăştia femeile.

– Textele pe care le cântă sunt de o lăudăroşenie insuportabilă.

–  Cântările lor se fac mereu doar pentru bani.

– Nimic nu-ţi strică ziua mai tare ca atunci când se întâmplă să stai la semafor şi din maşina de alături urlă muzica lor.

– Înainte de revoluţie n-ai fi văzut aşa ceva la televizor, acum sunt prezenţi peste tot.

– Ăi mai mari dintre ei musai să-şi adauge lângă nume şi locaţia.

– Ca şi cum n-ar fi fost destul de enervanţi şi aşa, se mai bagă şi prin campaniile electorale, cu cântările lor.

– Nu plătesc impozite!

– Şi-au făcut palate cu bani jumuliţi de la fraieri îmbogăţiţi, de genul lui Becali.

– În fine, am ajuns la muzica lor. Personal nu-mi dau seama când se termină un cântec şi când începe altul, toate seamănă între ele. Textele sunt vai de mama lor, despre bogaţi, săraci, curve, fericire şi cât iubeşte nu ştiu cine pe nu ştiu care. Ritmul e monoton, de inspiraţie orientală.

Asta e. Nu-mi plac popii!

 

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Un pas prea departe

Un bramburit merge la plajă cu nevasta. Ajuns acolo e tulburat de prisosul de epidermă care îmbracă varii forme de relief - munți, dealuri,...

Recent articles

More like this

20 Comments

 1. Rabbi, ma tem ca nu prea ai dreptate cu ‘ritmul de inspiratie orientala’; ce credem noi ca este folclor românesc este o suma de facaturi, ma tem.
  De ce cred asta? Pai, printre primele lucrari de muzicologie românesti – ma refer la Dimitrie Cantemir, de care aproape nimeni nu stie ca a fost, printre multe altele, si un muzician desavârsit – ritmurile orientale sunt preponderente; cele 45-50 de compozitii originale ale lui Cantemir sunt atât de orientale de te întrebi : care este adevaratul suflet românesc, muzicaliceste vorbind?
  Apoi ma refer la Anton Pann : nimeni nu cunostea folclorul românesc mai bine ca Pann, a demonstrat-o prin Povestea Vorbii. Dar muzica populara româneasca, culeasa de Pann direct de la sursa, are sonoritati orientale atât de evidente, ca te cutremuri.
  Eu cred ca pasoptistii, educati la Paris si cu sensibilitate muzicala educata „de tip occidental”, carora Orientul, Balcanii si Poarta le puteau, au fost cei care au denaturat folclorul românesc, fie prin culegere si fixare selectiva (doar lucrurile care sunau „occidental”), fie prin corijare sau chiar înlocuire cu lucrari „occidentale”.
  Asa s-ar putea explica succesul foarte larg, la un public imens, al manelei : maneaua este în fibra noastra, suntem balcanici si de la portile Orientului, sa nu ne îmbatam cu apa rece. Poporul român nu s-a format nici cu sarabanda sau flamenco, precum spaniolii, nici cu giga, gavota sau chaconne precum francezii, nici cu menuet sau tarantella sau saltarella precum italienii etc., ci cu ritmuri de la portile Orientului, dupa sute de ani de dominatie otomana.
  De-aia propun sa ne împacam cu maneaua, este a noastra. Nici mie nu-mi place în mod deosebit, iar textele îmi repugna. Poate o ajutam pe manea sa se slefuiasca un pic, dar pentru asta trebuie sa se slefuiasca publicul tinta…

  • Stai liniştit, monşer. :)))) E fain ce scrii, discutabil, merită un taifas, dar eu făceam doar un banc, deci nu chiar locul cel mai potrivit pentru discuţii serioase.

 2. Eu am facut eroarea de-a incerca sa vad ce (si daca) s-a mai comentat ceva la ‘expresii’, astfel ca am trecut cu privirea si peste faza cu popii, ceea ce-a echivalat cu disparitia surprizei. Dar si-asa am ris cu lacrimi, textul e demential. :)))))))))))))))))

 3. Da. Nu-mi plac nici manelistii, nici popii, si nici aia carora le plac manelistii si popii, si nici aia carora le plac aia carora le plac manelistii si popii, si asa mai departe, in vecii vecilor amin.

 4. N-am ascultat vreo manea in viata mea.Culmea e ca pe vremea lui Ceasca si m-a uitam la sarbi ,la televiziunea lor ,si astia incercau sa „indrepte”niste „manelisti”ai lor.Au inceput cu cititul textelor fara muzica,monoton si fara intonatie.Dl-e era un haz de mureai de ras de ce puteau sa „comita”astia desi „manelistii lor erau mai spalati decat ai nostri.Si am devenit agnostic de la varsta de 5 ani cand am fost dat afara din biserica unde eram trimis de parintii mei la ore de religie.Atatea intrebari am pus incat popa l-a rugat pe tata-l meu sa nu ma mai duc la ore ca prabusesc ortodoxia cu asemenea intrebari jenante.La asemena cler asa rezultate.

 5. N-am ascultat vreo manea de cand exist.Dar imi aduc aminte de o chestie draguta pe vremea cand urmaream televiziunea Yugoslava care era si asta infestata de un fel de „manele”sarbesti.Ca sa le „vestejeasca” au facut un program in care niste actori citeau monoton toate textele manelistilor.Starneau un haz nebun desii manelistii lor erau mai spalati decat ai nostri.Bineinteles ca n-au reusit nimic,prostul gust si lipsa de cultura atrage bizonul de ori ce natie ca mustele la „rahat”.Si apropo’ de mancatorii de prescuri din pricina lor am devenit agnostic de la cinci ani pentruca m-au dat afara de la orele de religie trimis fiind de catre parintii mei ,pentruca am pus atatea intrebari asupra catehismului incat „popa”l-a rugat pe tatal meu sa nu ma mai trimita la ore pentruca zdruncin din temelii ortodoxia.Cu asemenea cler ,asa rezultate.Cunosc mai multe de cele sfinte citite din carti decat un teolog si raman un ateu desii eu respect toate credintele si pe ce-i ce cred cu adevarat in Dumnezeire.Nu e cazul celor ce se imbrancesc si se injura ca sa ajunga la apa sfintita si la pupat moaste.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.