Care-i problema?

Găsesc nedrepte reproşurile care deja i se fac cabinetului Ponta. Mai în şoaptă, mârâit, deocamdată doar ca un mormăit.

Există mai întâi constatarea că avem de a face cu un guvern alcătuit, în bună parte din p’afarişti, pricepuţi nevoie mare la umflatul cimpoiului dar gumă când e vorba de mişcat degetele pe fluierele care atârnă de burduf. Se notează apoi că membrii guvernului se trezesc vorbind aiurea, unul că-i joi, altul că-i vineri, al treilea că-i umedă. Că erau aşteptate măriri de pensii şi reduceri de taxe, nu invers. Că atunci când a venit vorba despre spargerea ţării în regiuni era să-l belim pe Boc, că gaze avem şi noi în maţe, nu doar şisturile. Tot felul de reproşuri din astea, pe care daţi-mi voie să le socotesc deplasate.

Gogomanii ăştia care alcătuiesc opoziţia ( atâta câtă e şi aşa cum e) dau şi ei cu miorlăiala că ete, alde Ponta îşi încalcă promisiunile electorale. Care promisiune, bre pezevenghi? Ce promisiuni? Ce au promis ăştia în campanie? Nimic, nada. Păi, ce? Promisiuni a votat rumânul? A votat rumânu’ un guvern competent? Nu. A votat “jos Băsescu!”. A votat careva pentru belirea corupţiei? Aiurea! S-a votat la greu “jos Băsescu!”. S-a votat pentru o politică economică responsabilă sau mai ştiu eu ce alte marafeturi? Nu, bre. S-a votat simplu, răspicat şi cu draci: jos mitocanul! Atât! Nu i-a luat nimeni la scuturat pe ăştia, să-i întrebe: măi musiu, da’ după ce treceţi voi la regim de girofar şi Valerică ajunge şef la cameră, bre, cu rapiţa ce faceţi, băi musiu?

Anul trecut, când am urlat de mi-a venit galben pe gât cerându-le vitejilor uselişti să ne mai povestească şi nouă, la o şezătoare, ce gărgăuni au în cap când vine vorba de viitoarea guvernare, când mă mai răţoiam la ei că în afară de “la oaseeee!” proiectul lor de guvernare nu conţine decât onomatopee şi zdrăngănit de lighean târât pe scări, venea boborul suveran să mă certe că-s băsist, că nu ţin la unitate şi că stric ordinea lingură-cuţit-furculiţă din marele design uselist. Că n-aveai voie să zici de Crin şi Ponta decât versuri înălţătoare cu acompaniament de chitară de folkist! Acu’ au început, ba unul, ba altul, să constate că aia nu, ailaltă câh. Şi? Păi ce, a votat careva altceva decât “Huo Băsescu!” ?

Poporul suveran a votat legitim şi răspicat: jos bagabontul! Atât. Aşa că nu văd de ce a început demograficul să se  enerveze.

Bun, o să zică mereu nemulţumitul, dacă tot s-a votat “jos Băsescu”, măcar asta să se fi rezolvat. Ce face Băsescu în timpul ăsta? Se dă cu sania. Şi ce? Vi s-a promis ca scăpaţi de el, măcar atât? Păi şi o să fie o promisiune îndeplinită. În 2014. Că doar nu v-a promis nimeni ca scăpaţi de el joia viitoare. Până în 2014 e pact.  Care-i problema?

0 thoughts on “Care-i problema?”

 1. rabbi – un pic offtopic – asta cu “s-a votat la greu” e la fel ca la referendum? ca atunci au votat ~7.4M (~40% din electorat) contra lu` base, iar acu` au votat 65% din ~42% prezenta la vot (cam 25% din totalul alegatorilor, nu mai stiu cifrele exacte – calculasem odata , folosind algoritmul alora de la a3) contra lu` base. cum ar veni, asta e dubla masura? usl a fost votat de doar un sfert din populatie? este asta relevant pentru “democratie”? sau au castigat pur si simplu la masa verde, cum a facut-o si base la referendum?
  25% sunt mai indreptatiti sa aiba dreptate decat 40%?

  1. Care castig “la masa verde” , cumetre?
   I-a oprit cineva sa vina la vot sau sa-si exprime votul valid cei care n-au facut-o ? I-a indemnat USL-ul sa nu vina la vot cum a facut Basescu &gasca ? Nu cred !
   Ati crezut abureala ca “prin boicot electoral” veti schimba ceva ? Mda , mai trebuie si tampiti ….
   Eu unul nu mi-am facut mari iluzii si nici n-am avut mari asteptari imediate , ca atare nici n-am deziluzii ! 😉
   Mi-am dorit doar atat: sa “le-o trag” lui Basescu si gastii sale tot asa cum ne-or tras-o” ei noua 😈 ; si pot sa spun ca pana in prezent sunt destul de multumit . Daca mai apuc sa vad facuta curatenie si la CSM , DNA si ANI , ma declar chiar multumit si sper ca se intra pe o cat-de-cata normalitate.

   Cat despre asteptarile performantelor economice …, uitati-va in jurul vostru la oamenii din jurul vostru , de care ca loviti zilnic , si spuneti-mi cat de oameni performanti , rigurosi si perseverenti gasiti ???
   Cam putini ,va spun eu …!
   Si-atunci de unde iluzia ca cei din USL ar fi niste Supermani , radical-diferiti de restul romanilor …??? 🙄
   Si chiar asa , cu toate pacatele lor , cei din USL sunt cu un cap deasupra javrelor ticaloase basiste !

  2. Basistii sunt teribil de amuzanti. Au ce au cu A3, care n-o fi la nivelul BBC sau CNN, dar e muuuult peste LaBe1 calitativ si numai papagalii specifici regimului pot contesta asta.

 2. ar trebui sa va bucurati: ati fost subiectii unui vast experiment social, in care useleii v-au intrebat, direct si fara menajamente: „ce putem face ca sa-l dam jos pe tiran?”, iar voi ati strigat cu voiosie, in cor: ORICE. iar useleii exact asta fac: orice le trece prin cap… in folosul lor

   1. asta-i singura scuza pentru orbirea voastra. si e proasta, pentru ca, in logica asta, nu ne vom petrece timpul decat luptandu-ne cu tampeniile celor de la conducere… asta, bineinteles, daca cei de la conducere ne vor lasa. situatia e analoaga cu cea a unui bolnav de cancer care lupta cu boala, ignorand faptul ca hiv i-a infectat corpul

   2. Ai si tu dreptatea ta, dar eu, unul, nu ma las pana nu ii vad platind pe basisti pentru nemerniciile infaptuite. Sau pana nu vor fi reparate cele stricate de ei macar. Pur si simplu mi se falfaie de eventualele porcarii useliste deocamdata, pentru ca nu vad cu ce m-ar afecta, nu cred sa faca ceva mai nasol decat au facut deja pedeii.

 3. Domnilor! Rabdare!S-a schimbat “calimera”de la 9 decembrie si azi e 19 februarie.Ce dracu’ se poate schimba in acest timp.Sa vedem ce se intampla dupa 6 luni.

 4. Pai au promis: programul de guvernare USL sta PDF si pe site-ul PSD si pe site-ul PNL ( http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/9591652/2/programul-guvernare-2012.pdf ).

  Chiar Basescu zicea: “Multe mi-as dori, dar, spre exemplu, imi doresc sa se adevereasca programul de guvernare al USL. Ati vazut ce program, cu multe beneficii pentru romani, si mi-as dori mult ca acel program sa se indeplineasca. Mi-as dori sa fie stabilitate politica si asta e…”.

 5. “basist” e ala care are o opinie diferita de-a ta, domle?
  poate polarizarea asta extrema ar trebui evitata – macar aici.

  1. Basist e oricine sustine ca o lege care spune ceva gen ‘un kil de cacat valoreaza cat un kil de aur si viceversa pentru ca ambele cantaresc la fel’.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.