Concert pentru ochi şi inimă în Voi major

I. Allegretto

Nu e aşa că v-aţi săturat de apelurile astea umanitare? Prea sunt multe. Prea nu se mai termină. Prea amintesc despre atâtea şi atâtea necazuri, umbrind vitraliile vieţii, tulburându-ne tihna cafelei şi voluptatea nepăsării. Şi se mai numesc şi umanitare! Amintindu-ne, adică, despre condiţia noastră.

Personal am încă şi mai multe motive să mă tulbur când vine vorba despre aşa ceva. Dar astea sunt lucruri despre care n-am să vorbesc.

Şi iată, totuşi, vin către voi rugându-vă, încă o dată, să găsiţi vreme şi bunătate pentru a schimba răul în bine. Iar pentru ca asta să se întâmple trebuie doar să fărâmaţi câteva clipe din viaţa voastră şi să dăruiţi puţin, oricât de puţin, din ce e al vostru. Şi lucruri minunate se pot întâmpla.

II. Largo

Am primit pe blog un mesaj care sună astfel: Ma iertati ca va deranjez,vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar despre copilul meu.Singura mea speranta sunteti d-voastra.Toate detaliile despre copilul meu le gasiti pe blogul umanitar…

Vă amintiţi povestea Micului Prinţ? Are ceva din minciuna inocentă şi necăjită a florii de acolo acest apel. Parcă prea sună a mesaj copiat şi cu disperare trimis spre toate zările. Şi, de bunăseamă, toţi destinatarii vor fi fost socotiţi “singura speranţă”. Dar dacă vă amintiţi de floarea micului prinţ atunci veţi înţelege că aceasta doar pare un neadevăr, când este, de fapt, un strigăt de disperare.

Mama lui Dorinel Tilica îşi strigă disperarea către noi, rugându-ne să o ajutăm acolo unde domnia sa nu mai poate. Pentru că cea care i-a dăruit viaţă lui Dorinel nu are puterea de a-i dărui şi vederea. Iar acum strigă către noi, rugându-ne să punem lumină în ochii micuţului de doar patru ani. Şi  o puteţi face, venind alături de mine şi adăugând puţinului meu puţinul vostru, iar împreună putem aprinde lumina, acolo unde până acum n-a pătruns.

Găsiţi întreaga poveste a lui Dorinel aici. Bunătatea o găsiţi în voi. Ştiu sigur asta.

 

III. Allegro vivace

Ştiu. Acum ne pregătim de odihna lui 1 Mai. Apoi de bucuria învierii. Şi de ce nu aţi sărbători şi astfel? De ce nu aţi face acest mărunt efort şi aţi ciobi doar puţin, de nebăgat în seamă pentru voi, din belşugul sărbătorii pentru a ajut copilul care vă cere lumina. Mai ales acum, când … ştiaţi nu? Ne aflăm în săptămâna luminată! Nu e oare momentul cel mai bun să ajutaţi la împlinirea unei minuni? Atunci veniţi! VENIŢI DE DAŢI LUMINĂ!

Aici aveţi tot ceea ce trebuie pentru a vă face, o dată în plus, părtaşi la bunătatea lumii:

Banca Comerciala Romana, Sucursala Stefan Luchian Botoșani
RO68RNCB0579040596800001cont Lei
EO41RNCB0579040596800002 – cont in EURO
Cod SWIFT: RNCB ROBU
Titular cont Tilica Mariana (mama)
Telefoane (Tilica Mariana): 0231.549.15, 0726.453.127

Mai mulţi colegi şi prieteni din blogosferă ( pe care îi aştept şi de această dată, ca de atâtea alte dăţi, să mi se alăture) v-au poftit ca dacă vă place ce citiţi pe blogurile lor să ajutaţi la supravieţuirea acelor bloguri cu câte o mică şi voluntară donaţie. Îndrăznesc şi eu să vă rog ca, dacă vreodată aţi citit aici ceva care v-a fost pe plac, atunci folosiţi datele de mai sus şi dăruiţi acolo ceea ce credeţi că merită dăruit.

Vă mulţumesc

 

 

 

0 thoughts on “Concert pentru ochi şi inimă în Voi major”

  1. Va multumim din suflett pentru frumosul text postat pe site-ul d-voastra.Mi-au dat lacrimile! Va iubimn

  2. Doamna este rugata sa se adreseze la Asociatia Nevazatorilor din Romania, sa ia legatura cu Presedintele Radu Sergiu Ruba si sa spuna despre ce este vorba. Exista bani pentru operatie, daca este vorba despre un caz operabil. Trebuie facut un dosar, consultati doi medici din Romania, care sa
    certifice ca este un caz care poate fi operat si … cam atat. Bani sunt, chiar si pentru operatie in strainatate !

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.