Majoritatea elodiană

PPDD nu a existat niciodată ca partid. E înregistrat în justiţie, o secretară a bătut la maşină ( o fi tastat la computer) un statut şi astfel mahalaua românească cea mai sordidă şi-a găsit un fel de expresie instituţională. Mai departe e doar o chestiune de fizică: cantitatea enormă de prostie din societatea românească a asigurat propulsia necesară pentru intrarea în Parlament. Nu mai repovestim istoria, nu mai pierdem vremea cu acide analize ale societăţii româneşti. Ştim despre ce vorbim.

Discuţiile pe care le aud acum, despre “dezintegrarea PPDD, partid parlamentar”, mi se par lipsite de noimă. E ca şi cum am vorbi despre risipirea în atmosferă a gazelor rezultate din descompunerea hoiturilor. Ori despre scurgerea zoaielor rezultate din aceeaşi descompunere. De parcă încercăm să consacrăm prezumţia că ceea ce a intrat în Parlament sub numele de PPDD e altceva decât un hoit. Nu că, fără elodieni, Parlamentul ar fi fost populat cu reprezentanţi ai elitei româneşti.

PPDD s-a născut din hoitul Elodiei şi se împute precum acelaşi hoit. Nu e nici loc, nici sanitar recomandabil să ne asumăm riscuri respiratorii prizând prea mult acest subiect.

Un singur lucru e de reţinut din această dezgustătoare scurgere a lichidului vâscos, fetid, rezultat din această descompunere. Trecerea la PSD a purtătorilor de cartelă de vot. Tendinţa evidentă a PSD de a înghesui în cămara proprie şi nu foarte bine aerisită aceste resturi de descompunere.  Duhoarea o fi sau nu insuportabilă, dar acestea sunt voturile care pot asigura susţinerea Guvernului Ponta în cazul dezintegrări USL. Care de mult nu mai e doar o ipoteză.

Şi iată cum, postum, din hoit-vedetă, din eroină a bovarismului românesc de tomberon şi animatoare, post mortem, de partid, Elodia devine şi sculă a stabilităţii guvernamentale. Cum bine zice nea Stere: “faptele vorbeşte, chiar dacă n-ai găsit cadavrul”.

0 thoughts on “Majoritatea elodiană”

  1. Rabby conditie obligarorii in ciclul vietii respiri ,maninci ,vorbesti ,gindesti , si de cacat nu ai cum sa scapi !!. 🙄

    1. …si mai există un principiu cretinizant promovat de lumea in care traim:pentru ca nulitatile sa-si poata pastra energia vitala,au nevoie de tomberoane in care sa-si arunce deseurile….

  2. Toate bune si frumoase, dar in Gandul de azi e un articol cu nume si cu grafice din care se vede ca toti parlamentarii plecati de la Diaconescu au ajuns la Conservatori, la liberali sau au devenit independenti. Nici unul nu a ajuns (inca) la PSD.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.