Liberte, egalite, chelcăşoz

Eu personal găsesc lăudabilă iniţiativa duduiei de la PNL care a transformat Anglia ( doar Anglia, nu întreg Regatul Unit, încă – mai întâi e bine să-i avertizăm!) în republică. Păi, cât o să mai stăm să-i vedem pe ăi de afară cum îşi tot vâră nasul în toate orificiile noastre în vreme ce noi stăm ca mustaţa sub nară? A zis neamţul ăla că suntem neguvernabili? Ia să facem şi noi din Anglia republică! Bravo, Raluca Surdu! Bravo! Asta aşteptăm de la blondele noastre, de la roşcatele noastre, de la brunete… pe scurt, de la toate ţâţoasele cu imunitate! Şi dacă nu mirosiţi subtilitatea păliturii duduiei, vă amintesc că alde Elisabeta numărul 2, regină încă nedemisă de Zgonea, e nemţoaică la origini, aşa că vedeţi cum vin de se leagă lucrurile?

Tuta despre care am pomenit ia leafă de la Camera Deputaţilor, cea condusă de Valerică Zgonea. Ca şi Becali. Care nu mai e, ba mai e, ba nu mai e, ba încă e… în fine, care poate că e, poate că nu mai e membru al Camerei. Teoretic, nu mai e. Practic nu se ştie. Adică situaţia e după cum urmează: a) Becali e la pârnaie şi acolo se ocupă cu fabricarea plăcuţelor de înmatriculare, ceea ce îl face incompatibil cu calitatea de deputat; b) Camera Deputaţilor are o hotărâre prin care constată încetarea calităţii de parlamentar a lui Becali, care hotărâre a fost citită în plen, trimisă la Monitorul Oficial, publicată acolo… doar un flecuşteţ a fost omis: votul. Că au uitat să o şi voteze. Aici se poate constata dibăcia noii conduceri a Camerei, care nu mai votează deloc, ca să nu cadă în abaterea Anastase.

Dacă până aici nu v-aţi convins că aveţi de ce vă mândri că sunteţi contribuabili ai statului român, că anul trecut aţi votat schimbarea şi că o zguduim foarte democratic ( ce naiba poate să iasă rău când coabitează viziunea despre putere a lui Băsescu şi cea atât de bine ştiută a pesediştilor?) , motiv pentru care telefoanele ne sunt ascultate în draci, atunci mai avem şi piesa numărul trei care ar trebui să vă convingă.

Ăia de la DNA, condus în spiritul schimbării de Luluţa Kovesi, l-au săltat pe directorul Antenei 1, care l-ar fi şantajat pe un nea de la RCS-RDS. Hai să montăm nişte detalii pe bijuteria asta. Într-un foarte complicat an electoral, RCS-RDS scoate antenele din grilă, motivând un litigiu comercial. Începe o tocmeală şi o păruială la sânge. Guvernul MRU cade, vine Ponta. Kovesi pleacă la Bruxelles, câteva luni, trimisă de Ponta, pe postul de încasatoare de diurnă în euro. Vin alegerile, boii votează, Ponta e tot premier, Mona Piviniceru tot ministresă la justiţie. Pe urmă tanti Mona demisionează, Ponta se face interimar la justiţie şi numeşte procurorii de prin parchete, în spiritul coabitării şi armoniei Zen.  În tot timpul ăsta telefoanele sunt ascultate la greu, în dulcea noastră patrie, cu steag deţinător de record Guiness. Pe urmă un nea de la RDS-RCS zice că el s-a simţit cam şantajat, în timpul negocierii dintre firma la care lucra el şi firma la care lucra Sorin Alexandrescu ( directorul Antenei 1). Motiv pentru care DNA-Kovesi îl saltă pe Alexandrescu, deşi nu are niciun fel de competenţă pe felia asta, iar “şantajul” e discutabil – în logica asta totul devine suspect de şantaj, de la scoaterea unor posturi din grila unei televiziuni din cablu, până nu acceptă condiţiile impuse de cablist, până la tocmeala cu zavragiul din piaţă, căruia îi provoc temeri serioase când îl anunţ că dacă nu lasă din preţ, cumpăr de la altă tarabă. În fine, deci l-au săltat. Chiar dacă nu aveau competenţă ( ceea ce e grav!), chiar dacă pe site-ul lor se fac de rahat mişcând în mod suspect tot felul de comunicate, chiar dacă totul pute a altceva. Ideea e că l-au săltat. Pe ce se bazează, totuşi, acuzaţiile? Pe declaraţiile unui martor şi pe eternele interceptări telefonice. Martorul e Mitică Dragomir – obiectul şantajului. Adică ăla şpăguit de RDS, chestie pe care antenistul ameninţa că o dezvăluie! Durere!

Repet: Se ascultă telefoanele la greu în ţara asta. Şi din când în când, mai ales când se împute, mai e nevoie să se fabrice şi ceva dosare, oricât de străvezii, ca să se justifice demenţa ascultărilor. Ne aflăm fix într-un astfel de caz. Iar dacă din toată golăneala asta iese ceva mai mult… şi mai bine. Că poate ăsta arestat, strâns puţin cu uşa, le dă peştele cel mare, să se bucure şi glanda coabitării.  Montarea cu “şantajul” au mai folosit-o băieţii o dată, când au mai rezolvat un caz, tot cu o televiziune în spate, Vântu. Dar nu vă mai povestesc şi cum a devenit Ghiţă patron de televiziune, că ajunge pentru azi.

Oricum, ideea e că parlamentarul Becali îl poate interpela pe preşedintele Angliei, în legătură cu şantajul la care a fost supus de către statul român, care l-a ameninţat că dacă încalcă legea intră la puşcărie. Ăsta nu e şantaj?

5 thoughts on “Liberte, egalite, chelcăşoz”

  1. nnttt. e cu dus si intors. deja iezigzta cuvintelele intregistrate, plansetele victimei, informarea sefei si bucuria varanului. or fi ilegale interceptarile? cine stie? cert e ca pestele prins e mare si se va imputi tare…

  2. “Oricum, ideea e că parlamentarul Becali îl poate interpela pe preşedintele Angliei, în legătură cu şantajul la care a fost supus de către statul român, care l-a ameninţat că dacă încalcă legea intră la puşcărie. Ăsta nu e şantaj?” Ba e, doar ca nu avem interceptarea, deci nu se poate face probatoriul. Cu ascultatorii astia (oare cati or fi si ce salarii au?) te trezesti ca faci misto la telefon cu un prieten si te viziteaza mascatii la 6 a,m.pentru acte de coruptie si inalta tradare. A-propos…eu mai injur popii si politicienii la telefon, cum se incadreaza fapta?

  3. Ce este interesant din partea DNA-ului este ca probabil a fost urmarit RDS-RCS-ul si Mitica Dragomir, de a ajuns sa fie “agatat”directorul Antenei 1.Pot sa pariez pe ori ce ca “managerul “RDS-RCS,n-ar fi facut nici o plangere la DNA unde nu era cazul ci la DIICOT cand se simtea cu musca pe caciula.Pur si simplu DNA-ul la contactat pe director si i-a propus o intelegere pentru a-l lovii pe Dl Voiculesul prin intermediul dlui Alexandrescu fagaduindu-i pisicherului de la RDS-RCS ca nu va fi cercetat in cazul Mitica Dragomir.Daca asta nu e favorizarea infractorului ce dracu’ este?!Inteligentii procurori uita ca foarte usor se poate demonstra ca de urmarit era RDS-RCS-ul si Mitica Dragomir daca o comisie serioasa va urmari problema.Sunt sigur ca multi procurori vor face puscarie daca nu acum peste un timp.Noi avem rabdare.Pacat ca eu nu am anii de asteptat.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.