Am bani de dat…

on

|

views

and

comments

Ia poftim ştire:

„Germanii i s-au plâns premierului Ponta că au de recuperat de la statul român contravaloarea unor facturi care însumează peste 100 de milioane de euro, recunoscând că suma a scăzut, de la 250 de milioane, cât se înregistrau anul trecut.”

Bine, s-a reţinut. Statul român e de rahat, e un rău platnic şi omoară negri. Bine. Depăşim faza şi ne uităm puţin mai atent la ştire? Ce se vaită nemţii? Că statul român nu-i plăteşte? Ok, asta nu e în regulă. Statul trebuie să-şi plătească datoriile, asta e clar. Dar chiar nu vrem să băgăm de seamă şi cele două aspecte esenţiale care se zbenguiesc pe cristalin când citim ştirea? Adică:

a) guvernele Boc şi MRU, adică guvernarea Băsescu, populari de-ai mercheloasei, carevasăzică, erau nişte guverne de ţepari. Cu toate astea madam Merkel a făcut ca băşină în izmene când ăştia ai lu’ Ponta ( care ar face acum bine să plătească datoriile lui Băsescu) s-au luat de marele cârmaci.

b) marile firme germane, ale care crează locuri de muncă şi alte bla-bla-uri, de fapt, vin aici ca să pape bani de la statul român. Aia e cu marile investiţii!

Hai, pa!

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

4 Comments

 1. Eu am zis pe Tuitar acum vreo 10 zile, cam asa, ca, macar pana pica Merkel, ar trebui sa boicotam, in limita posibilitatilor, produsele nemtesti – si noi si ceilalti din UE si toata lumea! Kilu’ meu – nici macar berea n-o au cea mai buna!

 2. „…marile firme germane, ale care crează locuri de muncă şi alte bla-bla-uri, de fapt, vin aici ca să pape bani de la statul român.”
  In opinia mea – nu neaparat:
  Aici vin pt a face investitii (mai mari sau mai mici) FIRME (germane sau de alte nationalitati), care sunt asociatii lucrative (care functioneaza pt a aduce profit) nu asociatii de binefacere. Nicio firma care se respecta si este constienta despre ce-i bine pt ea nu refuza un client, mai ales daca este vorba despre un client mare (cu comenzi de valoare mare), stabil, sigur etc cum este un stat (cel pe teritoriul caruia functioneaza sau oricare altul). De „papat” firmele „papa” (fac profit) EXACT de unde trebuie, adica de la beneficiarii pt care lucreaza, si nu vad DE CE ar trebui ca unul dintre beneficiari (recte statul roman) sa fie scutit de a aduce aceeasi contributie la bunastarea firmei.
  Dumneata insa sugerezi prin exprimare ca acele firme ar fi venit aici exclusiv (sau MACAR preponderent) cu intentia NU de a fi partener comercial oricui doreste (INCLUSIV statului-gazda) ci anume de a spolia taman statul roman.

  • Eu cred ca nu spoliaza nimeni statul roman in afara de guvernantii lui, care-si dau concursul in acest scop oricui pot, si din afara si din interior. Cit despre investitiile care se fac in Romanica, nu-mi pare bine ca sint aproape exclusiv munci de calificare scazuta si medie si call centers. Cam atita (mai) putem. De fapt, nu putem nici atita, ca de-aia au taiat-o toti care’ncotro, y compris yours truly.

   • In opinia mea, guvernantii nostri (cel putin marea lor majoritate, daca nu chiar toti) AR SPOLIA ei (direct) statul – dac’-ar putea… Din pacate (pt ei – si din fericire pt restul romanimii) INCA mai exista (si nu intotdeauna / pretutindeni pot fi ocolite sau incalcate) o serie de restrictii si constrangeri legale pe care NICI macar EI nu le pot neglija mereu, ceea ce le limiteaza drastic posibilitatea de a spolia EI direct, ci sunt nevoiti „sa se multumeasca” cu… (Hm!) „primele de incurajare” obtinute pt favorizarea spolierii de catre altii.
    Summa summarum – ideea este aceeasi: mai direct, mai indirect – dă-i dr(Biiip!)lui de romani platitori de taxe, sa se descurce, CE tot vor atata ca pt amaratii aia de „bani marunti” pe care-i „cotizeaza” sa se si aleaga cu ceva, atunci noi CE facem, DE UNDE mai „sugem la ţâţă”?!? NOI ne descurcam, n-au decat sa se descurce si ei!

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.