Linişte… gângureşte Funeriu!

Habar nu am care sunt calităţile care au aşezat-o pe doamna Mănescu în fotoliul de ministru al transporturilor. La drept vorbind habar nu am care sunt calităţile care i-au aşezat pe scaunele de miniştri pe cei mai mulţi membri ai cabinetului Ponta, dar de vină pentru asta, fără îndoială, sunt precaritatea simţului meu de observaţie şi deficitul meu de informare. Doamna Mănescu are toate şansele pentru a fi un ministru mediocru, la fel ca majoritatea colegilor de cabinet şi cu asta basta! Într-o lume zdravănă la cap, devii ministru pentru că ai o anume pricepere în domeniu, pentru că duci cu tine nişte proiecte, o viziune. În lumea astalaltă, în care trăim, devii ministru pentru că te-a pus partidul, pentru că te iubeşte nenea sau pentru că are babaşa grijă de tine. Asta e, n-avem ce comenta.

Îi doresc succes doamnei Mănescu, succes care ar trebui să fie facil pentru că aşteptările în ce o privesc sunt zero. Bun. Asta e una. Acum vine partea cu zeamă.

Daniel Funeriu,  biruitorul gramaticii, numărătorul de pixeli albaştri şi doctor în calculat viteza pumnului de sandokan, a scos capul din şosetă pentru că avea şi el a grăi. Cum la ăsta e extrem de dificil de spus când vorbeşte că aşa i se mişcă lui aerul prin gât şi când vorbeşte pentru că îi şopteşte o duduie ce să spună, mesajul e mai greu de indexat. Important e că alde băşinică ăsta ciripeşte. Ia să auzim ce spune brainiacul:

“E mai uşor să ajungi ministru USL, decât să treci Bacalaureatul”

Pauză de respiraţie. Adânc. Subtil. Şi înţelept ca dopul de la chiuvetă. Pare-se că ne-am cam obişnuit ca, de multă vreme, consilierii de la Cotroceni să dea din clanţă prin politică.  Şi acolo sunt consilieri numai unul şi unul, creiere minunate care dacă ar fi aşezate împreună ar alcătui cea mai netedă oglindă din lume. De fapt, tulburaţii ăştia care alcătuiesc aparatul de consilieri ai Cotroceniului se poartă de parcă ar fi un partid politic, clefăind cu fleanca oricând şi despre orice, deşi asta iese nu doar din fişa postului, dar şi din ordinea constituţională. Dar asta e mai puţin interesant, ne-am obişnuit cu anomalia asta.

Chestia e că Funeriu clănţăne despre bac. Bun. Până azi, până la urmă, a văzut cineva diploma de bac a ăstuia? Sau prin zicerea asta adâncă sugera că şi el ar fi un bun ministru în guvernul USL?

Bre, ce-mi place când se ceartă “elitili”!

4 thoughts on “Linişte… gângureşte Funeriu!”

  1. Vorbirea despre franghie in casa spanzuratului este o specialitate a sceleratului si a” inteligentilor “pe care-l inconjoara.Se vor reintalni in viitor la Rahova unde sceleratul v-a fi “Sef de camera”.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.