6 % redevenţa pe justiţie

Poţi să-l antipatizezi pe Voiculescu sau nu. Ba e chiar obligatoriu să-l antipatizez, să-l urăşti chiar. O complicată maşinărie lucrează de ani buni pentru a te ajuta să-l urăşti. El însuşi nu încearcă, nu vrea să devină agreabil. Aproape am ajuns să cred că îi place rolul ăsta de “băiat rău” în care l-au distribuit alţii. Ca să devii simpatic trebuie să spui lucruri pe placul celorlalţi, el a ales să spună mereu ce crede. Ca să nu devii antipatic trebuie să fii grijuliu cu prieteni şi foarte, foarte delicat cu inamicii; el a ales mereu să spună ceea ce crede. Uneori greşind. Deseori greşind.

Dan Voiculescu are multe cusururi. Am spus deja, nu ştie să se faca simpatic şi nu-i pasă de cei care lucrează sistematic pentru a-l face antipatic. Dar nu ăsta e cel mai mare cusur. Marea, enorma sa greşeală e o uluitoare naivitate. De aici şi greşelile din politică. Şi în evaluarea raporturilor cu justiţia. Voiculescu e convins că nu poţi fi condamnat într-un dosar în care nu există probe împotriva ta, că telepatia nu e încă un argument juridic. Şi greşeşte. Cum a mai greşit. Şi atunci când şi-a mărturisit deschis ostilitatea faţă de tot sistemul reprezentat de Traian Băsescu. Coabitarea e întotdeauna o soluţie mai bună. În afaceri o redevenţă de 6 % e întotdeauna o soluţie mai bună.

Condamnarea sa nu a venit nepregătită. De vreme bună se lucrează intens la decredibilizarea trustului său de presă, pentru că lucrurile astea trebuie bine pregătite. Abia apoi a venit şi condamnarea.

La un an şi puţin de la ultima revoltă împotriva lui Traian Băsescu, principalul său inamic e condamnat. Unul dintre liderii coaliţiei care cândva i se opunea. Puteţi crede ce vreţi, puteţi simpatiza pe cine doriţi, puteţi urî pe cine vreţi. Azi, prieteni, nu e vorba nici de justiţie, nici de dreptate. Deşi mulţi se vor strădui că aşa stau lucrurile. Despre ce e vorba? Vă puteţi răspunde singuri. Trebuie doar să vă întoarceţi, cu mintea, în urmă cu un an. Apoi reveniţi şi priviţi în jur.

5 thoughts on “6 % redevenţa pe justiţie”

  1. Frumos scris! Voiculescu e un mosulet simpatic, chinuit de oamenii rai. Ma intreb insa de ce terenurile ICA n+au ajuns la mine sau la Dvs. Cred ca tot Basescu e de vina

  2. “De vreme bună se lucrează intens la decredibilizarea trustului său de presă”
    trebuie sa recunoastem si faptul ca cei care lucreaza cel mai mult la decredibilizare is chiar amploaiatii trustului.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.