Nu orice zguduială e cutremur

Foarte de dimineaţă a fost cutremur. Hai că ştiaţi asta. Chiar dacă nu l-aţi simţit şi aţi continuat să dormiţi ca mexicanul în portbagaj, cu siguranţă aţi aflat, pentru că acum ăsta a devenit subiectul zilei.

Nu dormeam la ora aia. Citeam. Nu spun ce, că nu vreau să-l fac de râs pe autor, zic doar că lectura intra în categoria “plicticos, dar deştept scris”. N-o să mă apuc să explic categoria asta, pentru că azi vorbim despre cutremur. Peste tot. Fără întrerupere. Aiuristic, dar foarte implicat. Deci citeam, iar lectura a devenit brusc palpitantă când a început să se mişte fotoliul. De fapt lectura n-a devenit palpitantă, ci doar clădirea. Şi nu palpitantă, dar se bâţâia. În prima seundă … da, toţi cei care gânguresc despre zguduială se simt obligaţi să explice exact ce au simţit ei în secunda numărul unu, cum au realizat ei că zguduiala e cutremur, iar cutremurul se numeşte seism. Ca să fiu şi mai convingător, eu am să dau desfăşurătorul complet:

Secunda 1 – Ce pu….

Secunda 2-  Aaaa, să-mi bag ….

Secunda 3 – M-a prins! E cutremur!

Secunda 4 – Hai că ăsta e bine organizat, zgâlţâie foarte important

Secunda 5 – Dacă pică vaza şi se sparge, strâng la cioburi până mă plictisesc

Secunda 6- De ce mama dracului am eu vază? că nu ţin niciodată flori în ea…

Secunda 7- Am primit-o de la careva… parcă de ziua mea….

Secunda 8 – Ba nu. Am primit-o când m-am mutat.

Secunda 9- Se înmoaie zgâlţul.

Secunda 10- Asta a fost tot? Banii înapoi!

Pe urmă gata. M-am enervat. A trebuit să mă întorc la cartea aia.  Am mai rezistat câteva pagini şi m-am culcat. Când m-am trezit am descoperit că alde cutremurete devenise subiectul zilei. Facebook-ul era plin de seismologi amatori -ţara lui Hâncu, ce să-i faci!- care ciripeau despre trăirile lor intense sau se simţeau îndemnaţi să comită expertize ad hoc. Băsiştii erau fericiţi, îi băşcăleau pe ăilalţi “hai, bă, nu ziceţi că tot Băse e de vină?”. Pontacii, vuvuzele mai supărătoare decât băsiştii, erau activi şi ei: “Păi, da, hai, spuneţi că Ponta şi Chevron sunt de vină!” Maidanezii nu spuneau nimic, aşteptau să fie eutanasiaţi. Iar manelauţii erau ferm convinşi că bâţâiala e de la  boxele lor.

Asta a fost. Am bifat şi eu subiectul zilei. Dacă avea cont pe Facebook, câte like-uri lua cutremurache ăsta?

 

3 thoughts on “Nu orice zguduială e cutremur”

  1. Poţi să râzi. Sunt unii care ţipă că la Izvorani (Galaţi), zgâlţâielile se datorează prospectării gazelor de şist. Că ei au avertizat gubernu’, da nu i-a ascultat nima. Altfel, băştinoşii de acolo au şi protestat, au ocupat drumu’ judeţean, că ce dragostea lor, atâtea cutremure pe capu’ lor? Ba că-s bătrâni şi bolnavi, ba că guvernu-şi bate joc de ei. E lucru mare dom-le!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.