Ştiri din chimie

Deşi nu a reuşit să obţină, nici anul acesta, premiul Nobel pentru chimie, pentru descoperirea unui nou element, numit Chivasiu, chimistul român Traian Băsescu, a declarat că va continua  încă un an cercetările privind aliajele care pot fi obţinute din combinarea Chivasiului cu Securiliul. În întreaga sa muncă de cercetare, chimistul român a acordat o deosebită atenţie acestui interesant element, Securiliu, şi variilor utilizări practice pe care acesta le poate avea.

***

Cercetătorii români au reuşit să obţină, în condiţii de laborator, o nouă substanţă, extrem de toxică, numită Coabitină. Formula chimică a fost deja făcută cunoscută: CP4B5HO – unde C=Crin, P=Ponta, B=Băsescu, iar HO= Ho, bă, dă-vă dracu!

 

***

“Atomul de aur conţine 79 de electroni” a explicat ministrul culturii cu ocazia lansării caloriferului de la geam, într-un club din centrul istoric al capitalei. Explicând, mai departe, avantajele pe care le-ar avea statul român din colaborarea cu Gold Corporation, în exploatarea aurului de la Roşia Montană, ministrul a subliniat că: “În condiţiile contractului, din 79 de electroni, 6% revin statului, adică 4,7 electroni, fără a mai pune la socoteală electronii obţinuţi din impozite. ”

Întrebat despre nevoia de a proteja situl istoric de la Roşia Montană, ministrul a răspuns: “câţi electroni are, domnule, situl? Câţi?”. La remarc, venită din public, că “aici nu vorbim despre tabloul lui Mendeleev”, ministrul a răspuns: “Ba eu sunt ministru al culturii şi sunt interesat de tablouri, sculpturi… tot ce ţine de artă!”

 

***

După ce cercetătorii germani au respins rezultatele obţinute de chimiştii români de la Institutul Referendul, reputata chimistă germană, Angela Merkel, a sugerat că pentru România ar fi mult mai importantă valorificarea resurselor de Cariciu puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

 

***

Academia regală a Olandei a propus a emis un comunicat în care califică drept “remarcabile” rezultatele chimiştilor români care au demonstrat că tablourile din galeriile de artă sunt alcătuite exclusiv din substanţe volatile.

 

 

 

 

1 thought on “Ştiri din chimie”

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.