10 lucruri pe care trebui să le ştii pentru a te bucura pe deplin de Facebook

Deci ţi-ai făcut cont pe Facebook. Bun. Înseamnă că ai devenit un bun cetăţean al secolului XXI, care poate “socializa” chiar şi atunci când stă pe tron pentru a epuiza toate fazele tranzitului intestinal, poţi discuta chestii grave chiar şi atunci când eşti în chiloţi şi faci biluţe, dar mai ales te poţi tutui cu tot felul de oameni pe care nu-i cunoşti. Şi minunăţia nu se opreşte aici! Ai să descoperi că, orice nărozie ai spune, mereu se va găsi cineva care să o găsească pe placul său. Vei mai afla că există legiuni consistente de ciripitoare dispuse să savureze alături de tine deliciile unui panseu din rărunchi.

Totuşi, pentru a te bucura pe deplin de tot ceea ce îţi poate oferi Facebook, e bine să îţi însuşeşti următoarele nepreţuite cunoştinţe:

1) Ai descoperit că există făpturi disponibile, gata să gâgurească a încântare la orice spui/arăţi/faci; din motive de neînţeles par să te simpatizeze orice ai face. Asta e vestea bună. Vestea rea e că pentru fiecare gânguritor cu care te intersectezi există cel puţin doi înjurători cu care, vrei sau nu, vei intra în coliziune. Orice ai face, ăştia au boală pe tine. Nu-i cunoşti, nu v-aţi întâlnit, dar ei te ştiu, pentru că ei ştiu tot şi ei ştiu mai bine decât tine.

2) Există o categorie de persoane care valorificând elasticitatea criteriilor trec drept vedete. Doar un click te desparte de pertu-ul cu ele. Bucură-te de şansa asta comentând pe îndelete la orice prostioară le iese pe gură, dar fă-o consistent, nu te mulţumi cu superficialul “ţine-o tot aşa”, până la urmă e şansa ta de a arăta umanităţii ce poţi cu adevărat şi ce jigodie a fost viaţa că nu te-a băgat mai mult în seamă. Să nu cumva să îţi treacă prin cap că ăia nu dau doi bani pe tine, doar îşi hrănesc vanitatea cu numere, iar tu eşti doar o unitate! Fii activ, fii prezent, comentează la orice, aminteşte-le că tu eşti băiatul ăla din Vaslui care a mai comentat şi la alt status. Sau doamna din Aiud care le-a făcut cândva cu mâna le benzinărie!

3) Laudă-te! Fără ruşine şi fără încetare! Modestia şi discreţia sunt nişte mizerabile apucături comuniste de care trebuie să scăpăm odată!

4) Nu te încurca în fleacuri precum auto-control, bun-simţ sau orice rahat care te-ar îndemna să fii rezonabil. Când te scoate ceva din sărite înjură cu năduf, că altfel omiţi funcţia de bază a FB.

5) Ai să descoperi că umorul s-a democratizat, deci toată lumea a devenit plină de haz. Sări peste amintirile alea traumatizante, din tinereţe, când nimeni nu râdea la bancurile tale şi distribuie generos ceea ce în mintea ta trece drept umor. Vei fi uimit să descoperi câţi oameni apreciază asta.

6) Simţul ridicolului a fost abrogat. E o lege. Nu mai ştiu ce număr, din ce an, dar contează pe asta. Dacă ţii seama de asta vei descoperi că eşti mai citat decât Eba, Coleho şi Puric la un loc.

7) Postează poze cu ce mănânci. Musai! Toţi prietenii tăi ard de nerăbdare să afle că te hrăneşti, e esenţial pentru ei! Postează pozele cu cârnăciorul, fleica, zacusca, ciulamaua sau ciorba de potroace şi dă umanităţii şansa de a primi minunata veste că ai un sistem digestiv. Sigur, se putea şi mai mult. Ideal ar fi fost să postezi şi fotografii cu ce au devenit cârnăciorul, fleica etc. după ce s-au bucurat de şederea în maţele tale, dar asta nu e recomandat, deşi, sunt convins, peste puţină vreme asta va deveni ceva comun.

8) Înainte de a posta un text în care protestezi împotriva interceptării telefoanelor, supravegherii vieţii private, etc., nu uita să dai check in de pe telefon, pentru a indica unde te afli. Şi musai urcă şi nişte poze în care să-i tăguieşti pe cei cu care te afli.

9) Nu te bucura singur de minunăţiile pe care le descoperi. Invită-i pe toţi la evenimentele tale, jocurile tale sau orice îţi trece prin cap. Nimic nu le poate oferi o mai mare bucurie celor din lista ta decât să şteargă de dimineaţa până seara invitaţii la botez, tăieri de moţ, jocuri de canastă online sau şeptic pe porunci parşive.

10) E preferabil să nu dai de veste când în cariera ta au loc evoluţii în bine. Sute de prieteni abia aşteaptă astfel de veşti ca să te urască!

Probabil ai mai citit deja, în sute de versiuni, toate cele de mai sus, aşa că n-are rost să le citeşti şi pe astea.

3 thoughts on “10 lucruri pe care trebui să le ştii pentru a te bucura pe deplin de Facebook”

  1. Sigur, nu este exhaustivă enumerarea şi de aceea îmi permit să adaug ceva: parşiva şi continua campanie electorală, uneori greţoasă, cel mai adesea mincinoasă.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.