AcasăOy-oy!Eu şi cabliştii

Eu şi cabliştii

Cum încă n-am optat pentru stilul de viaţă amish, musai să încep o relaţie cu o firmă de cablu. Teoretic am mai multe opţiuni, practic o să vedem imediat cum stau lucrurile. Cu cei de la UPC am mai avut de-a face şi mi se păreau ok – pachet de programe ok, net bun, totul în regulă. O singură problemă, pe scara de bloc mai există un singur nene abonat la ei, aşa că nu îmi pot oferi decât pachetul analogic. N-am înţeles ce ong trebuie să înfiinţăm în bloc pentru ca UPC  să decidă că binemerităm ceva digiteală, nici n-am încercat să aflu, aşa că am pus mâna pe telefon şi am sunat la Rometelecom.

Cu Romtelecom am mai avut nişte experienţe extrem, extrem de neplăcute, dar am zis că le mai pot da o şansă. (Din capul locului decisesem că RDS e ultima opţiune!). Tot mă torturează ei cu o reclamă extrem de agresivă, hai să văd dacă au început să aibă şi servicii, nu doar reclame. Sun, ascult muzicuţa de rigoare, sunt anunţat că o să fiu înregistrat, iar muzicuţă şi într-un târziu răspunde o duduie. Acum urmează partea de recitare din manual, nu ai voie să o întrerupi, pen’ că dacă o întrerupi o ia de la capăt. O las să-şi facă damblaua, îi zic ce vreau, se bucură că am ales serviciile lor, mai recita un pomelnic, în fine, după minute bune ajungem la ce ne interesează. Am făcut comanda! Îi atrag atenţia că am nevoie urgentă de net, deci instalarea trebuie făcută cât mai rapid. „Sigur că da, vorbim cu tehnicul, în general durează maximum 7 zile, dar sigur o rezolvăm mai repede, bla-bla, vă sunăm noi.” Trec 3 zile, niciun semn. Sun eu. „A, da. Comanda dvs. e blocată în sistem, mai păţim din astea, probleme cu sistemul, văd ce se poate face, vă sunăm noi”. Trec cele 7 zile. Sun tot eu. Comanda e tot blocată în sistem, nu se ştie când se poate face instalare, mă întreabă dacă îmi mai poate fi de folos cu ceva, îi zic că nu.

După 10 zile sun tot eu, din nou. Aceeaşi placă. Aşa că le urez sărbători fericite, lor şi mamelor lor şi îi anunţ că anulez comanda. Încep să îmi amintesc de vremea când eram clientul lor şi deranjamentele se rezolvau în 2-3 luni. Aşa că, vreau sau nu, ajung la ultima opţiune: RDS.

Ajung la birourile RDS. Aici o coadă bunicică, pentru că la „comercial” sunt doar două fete. Cam după o oră ajung, în sfârşit, să stau de vorbă cu una dintre ele. Ne înţelegem, În zece minute semnăm contractul, mă informează că peste două zile se face instalarea. Minunat! – îmi zic. Habar nu aveam ce urmează.

După două zile vin cei  „de la tehnic” pentru instalare. Sexagenari plictisiţi, făra chef:

-Păi, n-aţi mai avut cablu? La ce ne legăm? mormăie unul dintre moşi.

Îi explic că trebuie să tragă cablul acolo şi acolo, deocamdată pentru două televizoare etc. Se uita cruciş la mine.

-Păi noi vă tragem doar pentru unu şi vedeţi după aia!

După ce dau găuri în toţi pereţii pe care îi găsesc în cale, îmi lasă în mijlocul casei un colac cu 2 km de cablu si mă anuntă că pot să mă descurc şi singur, că am destul cablu, iar ei au dat destule găuri ca să am pe unde trage de el. Ei oricum se grăbesc, trebuie să meargă la altă comandă.

-Stop! zic. Bun, că nu aveţi chef de muncă, pricep. Dar router-ul pentru net nu-l instalaţi?

– Router n-avem! Nu ne-a mai venit de şase luni!

-Atunci decodoarele pentru televizoare!

-Trebuie să mergeţi la noi, unde e casieria. O să vă dea fetele, după ce le ducem noi procesul verbal.

În fine, după ce mă conving că orice altă discuţie e inutilă, îi las să plece. Îmi cumpăr router-ul, îl configurez, fac instalarea, mă muncesc să trag cablurile, să le maschez, pe scurt fac tot ce ar fi trebuit să facă ei. A doua zi merg la sediul lor pentru decodoare.

-Aaaa! face fata de acolo. Decodoare nu am mai primit de şase luni! Şi HD… exclus, dar poate aveţi noroc măcar de unul recondiţionat… zilele astea. Vă anunţăm noi… cât despre al doilea… nu ştiu ce să vă zic.

-Şi fără decodor ce fac? întreb şi eu ca zevzecul.

-Aveţi analogicul, ăla merge şi fără!

-Carduri CI+ aveţi?

-Dacă doriţi, vă trec cu o comandă şi când vin vă anunţăm noi.

-A, da. Şi la semnarea contractului îmi promiseseţi gratuit şi stick-ul pentru net mobil.

-Aaa, domnu’… din alea nu mai avem de multă vreme. Dacă ne vin, cumva…

-Ştiu. Mă anunţaţi.

-Da.

A trecut ceva vreme. Aştept să fiu anunţat. Aştept. Poate tot primesc ceva-ceva de la ei. Cine ştie? Poate am noroc. Până atunci plătesc pachetele suplimentare, la care nu am acces, din lipsă de decodor.

Azi m-au sunat de la Romtelecom. Să mă anunţe că au înregistrată o comandă de la mine. Da, de acum 3 săptămăni. Au veşti bune pentru mine: în maximum 7 zile mi se poate face instalarea! Ceea ce am scos pe gură nu e de povestit – mă ruşinez şi recunosc că sunt un animal! La capătul celălalt al firului, cu voce calmă, duduia mă întreabă:

-Cunoaşteţi oferta noastră de….

Facebook Comments

- A word from our sponsors -

Most Popular

15 Comments

  1. cred ca esti ghiniost sau te urasc cei de la romtelecom :))
    eu sunt foarte multumit de romtelecom. am avut probleme cu net-ul, vineri seara, nu s-a putut repara din centrala, a doua zi (sambata!) a venit specialistul acasa sa verifice route-rul-pe care a trebuit sa-l schimb luni la ei la magazin. cand s-au defectat decodoarele-am antena satelit- a doua zi le-au si schimbat. asa ca eu cred ca te-a blestemat cineva…

  2. HoHoHo, vorba lu’ Mos Cracila!
    Pai, Maitre, hai sa-ti povestesc eu…
    Trec peste schimbarile de furnizor incepand cu jumatea anilor ’90, peste anii aia in care si-au impartit zonele, de vrand-nevrand aveai cablu la care te nimereai, ca se mai schimbau dudele astea chiar daca tu stateai in acelasi loc… Nici nu mai stiu cum se numea fiecare inainte sa fie RDS si UPC – ceva TerraSat, parca, iar ailalti nu mai stiu cum. Habar n-am care-s unii si care ceilalti.
    Prima jumatate a primului deceniu al mileniului am stat pe dial-up – am platit la net de cacat catre Romtelecom de am innebunit!
    Prin 2006, pe la inceput, ma trezesc cu niste neni care-mi spun ca-s de la UPC – eu eram pe TV la ceea ce e azi RDS, nu-s convins ca se numea la fel atunci – si-mi spun ca imi ofera alea-alea. Cum de vreo doi ani ma tot razboiam cu RDS sa vina cu net, evident ca am trecut la UPC – mi-au mai instalat si un telefon fix pe birou, langa desktop, pe care ulterior l-am returnat, ca-mi incarca inutil factura, ce-i drept nu din cauza lor. 😀
    Booon… Aveam TV cam ca inainte, doar ca se vedea mai misto si mai multe canale de filme, plus splitter de la ei etc. Dar, cel mai important, aveam supernet! Pentru unul care se chinuise cu dial-up acasa multi ani, era ceva sa stea in curu’ gol si sa se bucure de net ca la birou…
    In primavara lui 2007 sunt anuntat ca tre sa merg in Caravana cu JN. Veneam dintr-o deplasare de prin Maramures. M-asez la computer sa trimit niscai fotografii si filmulete in redactie – ajunsesem noaptea tarziu, ei aveau nevoie de toate alea urgent, editate, dis-de-dimineata. O prima parte se rezolva, cu a doua merg la serviciu si rezolvam acolo. Revin acasa catre seara si – ghici ce! – pula net de la UPC, desi era platit! Sun la ei – bai, plm! Scuze, a fost o eroare, rezolvam imediat. Aiurea! Sun iar, a doua zi: bai, plm! Da, n-ati platit abonamentul! Zic: ia mai uitati-va o data! A, da, scuze, aveti dreptate, e platit. Dar ia bagati-va dvs pe sub birou, scoateti din priza, bagati in priza, refaceti conexiunea, urmati pasii astia – la noi sunteti conectat! Da, ba, dar la mine nu functioneaza!!! Vreti sa trimitem o echipa? Daaaaaaa!
    Plec la Chisinau, las vorba acasa sa fie cineva sa-i astepte, sa rezolve, sa am net macar peste o luna.
    Ma-ntorc in Bucuresti – tot pula net! Stai, cearta-te cu ei, cheama saptamanal echipa vreme de juma de an mai bine, care echipa tehnica nu vine-n veci, fa-i p-aia albie de porci la telefon cand te pun iar si iar sa te bagi pe sub birou sa reconectezi modemul samd.
    Pana la urma merg la ei la sediu si le zic: bai, rup tot cu voi! Ei ca nu, ca cum se poate ca c-o sa vina acum echipa cu dvs. – Vasile, Gelu, mergeti cu domnu’! – eu nu si nu: reziliez. Dar las partea cu TV, ca am Heineken Cup (rugby) si la ailalti nu mere.
    Imi fac dupa aia contract cu RDS (iar) pt. net si-mi merge si-acum excelent.
    Intre timp m-a batut gandul sa trec cu totul la RDS (Digi) pentru fotbal, numai ca astia au pachet mai naspa pe ce ma intereseaza pe mine – filme si Discovery.
    In consecinta, acum am asa:
    – UPC pe TV
    – RDS pe net (pot vedea si meciurile alea pe care le dau ei)
    – Romtelecom pe fix voce (chiar mi-e greu sa renunt la asta)
    Asa ca te-nteleg perfect: astia, toti, isi bat joc de clienti pentru ca, pur si simplu, pot face asta. Cam ca alesii cu alegatorii.

  3. Rabbi, cat de genial poti fi! Se vede ca te plictisesti rau de nu spui direct ce crezi despre USL. Sau nu-ti da voie Felix sa te legi de promisiunile cu care au castigat tara? Ca poate avem noroc de niste reconditionate daca nu mai avem de unde.

    • Tati, eu „m-am legat de USL” pe vremea când voi vă îmbulzeaţi să-i votaţi. Şi de atunci tot aşa. Dar mă mai loveşte şi scârba de la un punct. Iar placa aia cu Felix, mai schimbaţi-o naibii şi voi.

  4. Si eu am avut o experienta recenta cu Romtelecomul. Miercuri seara, dupa ora 20, mi-au cazut toate cele 3 servicii de la Romtelecom: netul, telefonia fixa, tvul. Am sunat la deranjamente cu adrenalina crescanda pe masura ce ascultam (si executam) comenzile robotului, dupa vreo 10 min. am ajuns la operator care m-a „ghidat” sa incerc resetarea modemului cu….o scobitoare introdusa in orificiul unde scria reset….operatiune esuata! „Maine intre 10-12 vine echipa de interventie la dvs.” m-a asigurat (altfel) politicosul operator. Ieri, pe la 10.30, ce sa vezi: si-au revenit de la sine toate cele trei servicii, fara sa faca cineva ceva. Pe la 13.40 ma suna un domn de la Romtelecom, pe telefonul fix, intrigat ca functioneaza. Dupa un dialog oarecum civilizat, din care am aflat ca ar fi trebuit sa vina la mine intre 12-14, i-am urat o zi buna si sarbatori fericite lui, familiei personale si intregii familii Romtelecom!!!! Am fost si cu UPC, si cu RDS, unde sa ma mai duc? Sa incerc in Bulgaria?

  5. te-i ars cu rds si mie imi scrisesera in contractul de net ca primesc mobil gratis au trecut doi ani si n-am primit nimic ba pe linga asta cind . mai bine iti luai parabolica si scapai de belele au tras netu au instalat cablu pt telefon fix si platesc pe factura mentenanta pt ceva ce nu am adica nici fix nici mobil . mai bine iti luai parabolica si scapai de belele

  6. Am cedat ofertei „la usa” a celor de la RDS. Tanarul care sunase la usa imi facuse o oferta de servicii chiar de nerefuzat. Fiindca un prieten asteptase 3 luni pana sa ii „traga” si internet, singura atentionare a mea a fost ca vreau sa instaleze internetul in aceeasi zi cu TV – „Sigur, nu-i problema” … dupa trei zile au aparul doi (atat de bine descrisi aici) cum ca „am venit pentru teve” – si internet ? – nuuuu noi nu avem treaba cu internetu la asta vine alti – atunci eu renunt – ?? – RENUNT, uite semnez pe contract ca nu mai vreau serviciile RDS – pai sunteti nehorat … si asa s-a terminat, credeam eu. Dupa un an apare o factura cum ca trebuie sa le platesc serviciile de TV ! Le dau telefon si le spun clar : de la mine nu o sa vedeti nici un firfirel ! – la noi figurati ca abonat …

  7. ROMTELECOM- de 6 luni aştept schimbarea pachetului. Nimic schimbat la programe, doar în factură. refuz factura. mi se taie telefon, net, cablu TV. Sun de pe mobil. Mi se spune că au o ofertă, să-mi dea un telefon mobil, şi să plătesc în plus 20 de lei la factură. Refuz oferta. Apare o nouă factură, cu toate restanţele, plus 20 lei, pentru un telefon pe care nu l-am solicitat şi nu l-am primit. Acum, în loc de pachet de servicii, am un proces cu ei…

  8. Maestre eşti confuz. RDS-ul merge pe altă formulă decât UPC-ul sau ROMTELECOMul.
    Ei au cablare separată pentru fiecare serviciu, internet+telefon şi TV. În consecinţă nu folosesc MODEM, o chestie de nelipsit la ROMTELECOM şi UPC, care îţi conferă o şansă-n plus la defecţiuni. În consecinţă nu oferă router, pe ăla dacă-l vrei ţi-l cumperi, cum înţeleg că bine ai făcut. În plus, cu televiziunea nu se-nţelege ce doreşti. Decodoare? Păi la un moment dat pomeneşti de Card C+. Asta m-ar face să înţeleg că posezi un TV HD care, dacă e dotat cu slot PCMCIA pentru card C+, nu are nevoie de niciun decodor pentru a vedea canalele HD, cardul C+ fiind necesar doar pentru canalele codate (Digi Film, HBO, TV1000, Adult TV şi-ncă f’o 2-3 canale care oricum pot lipsi). Dacă posezi mai multe TV-uri, ceva mă face să cred că celelalte nu sunt HD, iar pentru ele îţi ajunge un decodor digital, pe care RCS ţi-l oferă pe loc, ţi-l aduce şi acasă, cu condiţia să ai un abonament mai SUS de bază! Un decodor HD nu ţi-ar folosi la nimic, NU poţi viziona un program HD decât pe un TV HD. Nu mai cere decodor HD că eu am aşteptat 1 an degeaba şi m-am felicitat c-am avut răbdare, pen’că au introdus cardurile C+ care odată comandate vin în termen de n zile şi care oricum, tehnologic sunt mult mai performante. În Bucureşti erau disponibile la prezentare până mai acum o săptămână.
    În ceea ce priveşte stick-urile pentru net cererea e mare, durează ceva, 2-3 luni, dar merită, serviciul e mult mai bun decât la concurenţă şi în plus nu e limitat, iar preţul e absolut modic (10 lei).
    Părerea mea!

    • La momentul semnării contractului, în ofertă scria: router în custodie, decodoare aşijderea sau pot opta pentru CI+. Iar netul mobil e bonus, de la ei, să fie primit. Bun. Asta era în ofertă. În practică am primit doar semnal analogic şi pa.

  9. Cred ca difera de la oras la oras. Am amici care sint la RDS intr-un oras si sint multumiti si chitaie cind aud ca eu sint multumit de UPC (in Ploiesti). Am trecut si eu prin ce a spus Glass and Iron, n-au instalat ca i-am dat afara (ca ei sint cu tv, vin altii cu net) si dupa un an mi-au trimis factura. Pardon? La care eu le-am trimis o factura, a mea, incluzind penalitati si daune interese. Plus o instiintare ca le sechestrez aparatura (ceva Setup box si receptorul de la farfurie, cum l-o fi chemind pe el) ca penalitate. Asa ca aparatura sta fain frumos pe balcon de vreo 3 ani.

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More from Author

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor,...

- A word from our sponsors -

De citit

Kosovo, UEFA și mușețelul

M-am abținut vreme bună de la grăitul în public, sub orice formă. Din cauză că motive. Care pot fi succint rezumate într-o propoziție care începe cu: așa a vrut... Și foarte probabil voi reveni la aceeași muțeală, din motive care, de asemenea, pot fi explicate cu: așa...

E maro, moale și suntem în el

Franța De la ce s-au luat? Obiectiv vorbind, nu contează. Acolo mereu se găsește ceva. În cazul ăsta poliția oprește niște minori, care își propuseseră să fie șmecherași. Aspiranții la șmechereală aveau deja un palmares respectabil în întâlnirile cu poliția. Șmecherilă de la volan mai tupeist, dă să...

Hiperbola

Dintre nerușinările lumii de azi cea mai supărătoarea îmi pare ostentația hiperbolei. Aproape totul e amplificat indecent, exagerat, umflat până la tumefiere. Precauțiile pe care le-ar impune decența nu mai există, prudența justei evaluări nu intersează. Se grăiește răstit și se răspunde răcnit. Totul (sau aproape totul)...

Greva celor care…

Înainte de a discuta despre greva cadrelor didactice, despre solicitările lor, e bine să aruncă, repede, o privire peste ceea ce este astăzi sistemul de învățământ. E ceva mai mult decât o simplă punere în context. Prima constatare, obligatorie, de neocolit, este că, de fapt, nu mai putem...

Alegeri în Turcia

Miza alegerilor prezidențiale din Turcia, din perspectivă geopolitică, nu are cum fi subestimată. Analiștii de ocazie vorbesc despre o confruntare dintre blocul ultra-conservator, condus de Erdogan, și mișcarea reformatoare care l-ar avea în frunte pe Kilicdaroglu. Alții vorbesc despre o competiție între suveranism și globalism. Nu lipsesc...

Din târtița presei

Acum 10-12 ani, pe când acest blog începea să capete formă, îmi plăcea să fac un soi de "revistă a presei". Pe atunci mai aveam ceva ce semăna, vag, cu presa. Încă era ofițerime pe-acolo. Acum doar tablagii. Nu știu dacă am să încep iar să cern știrile,...

Epistoleții și lumea cea nouă

Epistolele publice, dincolo de intenția formal declarată, au devenit autentice exersări ale unui narcisism inargumentabil. Nu servesc unei cauze, deși, tot formal, întotdeauna e identificată una. Cauza proclamată e doar urzeala străvezie pe care se țes piesagiile vanității la izvor, răpiri din uitare și vânări de atenție....

Bombardistan

Ca un vrednic cetățean al secolului XXșiunu îmi molfăi revolta pe Facebook, în țarcul special amenajat, sub bolta cocoșată a regulilor comunității. Orice altă formă de revoltă ar presupune o ieșire din lene și trecerea în alt țarc, unul mult mai aproape de abator. Constanța. E orașul: în...

Nesimțitul

Domnul Iohannis e un nesimțit. Nu e nimic insultător în această afirmație, e o simplă constatare tehnică, rece. Unii sunt blonzi, înalți sau pistruiați - domnul Iohannis e nesimțit. Suspectat, pe nedrept, de cinism, în unele situații, de lipsă de empatie, în altele, ori de lipsă de...

Versiunea neoficială

Imaginea corectă a ce se întâmplă azi în lume nu poate fi obținută consumând știri din sursele oficiale. Prea multă propagandă. Canalele pretins alternative sunt dominate de irațională isterie și fabulații. Singura șansă e un conspect lucid al informațiilor și un minim efort de corelare. Deci: În anii...

Locuri de poveste: Trăbulești

Într-o epocă în care interesul turiștilor pare să se îndrepte mai ales către destinații exotice, există un loc aparte de care, probabil, puțini au auzit: Trăbulești. Turiștii dornici de frumos, de peisaje încântătoare și de autentice incursiuni culturale, nu vor găsi aici nimic care i-ar putea interesa....

Post-istorie sau preistorie

Odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și instalarea temeinică și permanentă (părea pe  atunci!) a lumii unipolare, Fukuyama s-a grăbit să anunțe sfârșitul istoriei. Conform acestei ipoteze, navigam în apele veșnic calme ale post-istoriei. Umanitatea era ferită de acum de  sezoniere confruntări ideologice, căuutări ori rătăciri. Hegemonia americană...