Ceremonie carevasăzică

La Cotroceni are loc ceremonia de stat cu mâinile pe cărţi. Singura chestie care mă preocupă în mod serios e dacă Biblia aia are număr de inventar. Dar Constituţia? Trebuie să le aibă cineva pe inventar, la Cotroceni, că doar nu vine numitul cu ele de acasă. Nu poţi să juri pe Biblia ta, că nu se pune, trebuie să fie Biblia statului. Trebuie să fie pe inventar. Cineva a scos-o de la magazie, a semnat de primire, trebuie să o predea înapoi cu proces-verbal, nu se poate altfel. În mod sigur, în sala aia, la toată ceremoneala de stat cu lăboanţa pe cărţi e unul care stă cu ochii pe cele două cărţi, că le are pe inventar. La câtă borfăşime e în sală, trebuie să fie vigilent, dacă le saltă careva?

După ce termină noul ministru al culturii de stat cu mâna pe cărţile statului, e rândul lu’ domnu’ Greblă să aşeze mâna pe tomuri. A ţinut mâna pe ele. Gata. E judecător la Curtea Constituţională. Până să pună lăboiul pe cărţi era senator pesedist. A pus mâna pe cărţi şi a devenit judecător apolitic şi independent. Mare chestie, dom’le! Ia să încerc şi eu figura cu cărţile, să văd ce se întâmplă. Da’ ale mele nu-s pe inventar… nu-i tot aia.

Te uiţi la toţi ăia din sală şi te gândeşti că toţi au stat, la un moment dat, cu lăboanţele pe cărţi. Mare şmecherie! Crin nu vorbeşte cu Ponta, Ponta nu vorbeşte cu Băsescu, Băsescu nu vorbeşte cu Crin, Crin nu vorbeşte cu Băsescu, Ponta nu vorbeşte cu Crin. Zgonea vorbeşte mereu. Cu oricine.

Băsescu vorbeşte. Cu Greblă. Îi zice că na, Curtea Constituţională a fost un factor de echilibru. Şi mă duce gândul la rochia de balamuc a lu’ madam aia care a demisionat, că pleacă la Curtea Europeană. Şi la crizele lu’ madam Aspazia. Daaaa, mult echilibru acolo, pe secţie. Echilbru mult de tot.

Gata ceremonia. Ăia ies din sală. Să-mi bag picioarele! Televiziunile au întrerupt transmisiunea şi n-am apucat să văd cine avea cârţile pe inventar.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.