Iarna Schengen

E o iarnă fără chef, plictisită, care s-a hotărât că nu merită să-şi cheltuiască frigul şi zăpada cu toţi proştii. Proştii se scrie cu doi “i”, chiar şi când iarna e o scârbă si n-are chef să investească în nămeţi. Pentru că substantivul ăla, cu pluralul lui cu tot, e în forma articulată. Lucru care, ar fi descoperit plicticoasa asta de iarnă, dacă avea cont pe Facebook, n-are nicio importanţă. Dacă avea cont acolo important ar fi fost să se decidă dacă e băsistă sau anti-băsistă, dacă e pentru sau împotriva maidanezilor, ar fi trebuit să-şi precizeze poziţia în chestiunea exploatării gazelor de şist, aurului de la Roşia Montana. Ba ar fi făcut bine să se hotărască şi în privinţa lui Bute, campionul mondial la luat bătaie.

De fapt, e foarte posibil ca iarna asta, aşa apatică, căscând a lene, să aibă deja cont pe Facebook. Cred că de asta şi e atât de moleşită. Ba nu. Dacă avea cont acolo era plină de draci. Sigur! Îşi făcea un cont “Iarna 2014 Schengen”. Sau “Iarna asta MCV”. Şi era, de dimineaţa până seara, într-o permanentă criză de nervi. Ce zăpezi, ce vijelii aveam acum! Înseamnă că nu-i băsistă! N-are chef de nimic, doar gura e de ea – se laudă că e iarnă, dar abia e în stare să tomnească-, nu face nimic, dar anunţă mereu prin gura propagandiştilor de la meteorologie mari proiecte de înzăpezire.

În copacul de peste drum o cioară croncăne de capul ei. Nici asta n-are cont pe Facebook. Ar fi croncănit acolo. Un amărât scormoneşte prin gunoi. Adună ceva, nu ştiu ce. Îl privesc şi atât. Nu m-am hotărât dacă mi-e milă de el. Nu ştiu, să văd, să văd întâi cu cine e prieten pe FB, cui a dat like-uri, ce rahaturi sharuieşte şi mai vedem. Dacă şi ăsta are vreun cont de tipul “Tomberon Schengen MCV alături de preşedintele nostru”? Puţină precauţie nu strică. Să văd mai întâi unde îşi legalizează actele, la ce notariat. Câţiva metri mai încolo, o duduie se chinuie de vreme bună să-şi parcheze maşina. Parcarea cu spatele e o mare pacoste, chiar şi vara, darămite iarna, când nici n-a nins, nu-i nici polei şi sunt doar 9-10 metri între cele două maşini, unde vrea să parcheze! Ar trebui să îi fac o poză şi s-o urc pe FB. Mi-e lene. Dacă nu-mi era lene mergeam şi eu la Nana să văd ce terenuri sunt de vânzare. Ăla a cumpărat teren acolo, dar sunt foarte foarte curios: o fi ajuns măcar o singură dată pe acolo, să vadă terenul? I-o fi fost lene şi lui. Mie mi-e lene şi să merg până la CEC, să iau un credit. Lasă că şi lenea e bună, că ăla care a inventat telecomanda nu a făcut-o de harnic ce era.

Ce scârbă de iarnă! Dă-l naibii de FB. Mai bine mă uit la televizor. Uite, îl văd şi eu pe Ialomiţeanu. Sau Ialomiţianu. Sau Ialomiliţanul. Sau cum naiba l-o chema pe ăla care a fost ministru de finanţe. E mere la televizor acum. Şi e tare competent. Am descoperit că, ăştia, după ce sunt buşiţi din funcţiile unde au făcut numai boacăne, devin brusc foarte competenţi. Îi cheamă toata lumea, să-i vadă naţia cum stropesc eu cu păreri competente despre chestiile pe care le-au făcut de rahat când chiar au avut ocazia să arate ce pot. Aşa cum e Ialomi… ăsta. Sau Cioroianu, care a devenit expert în politică externă. Sau Petre Roman. Sau… băga-mi-aş picioarele în ea de iarnă uselistă!

Duduia a isprăvit parcarea. A lăsat maşina cu o roată pe trotuar, la 45 de grade faţă de trotuar, restul de 45 de grade le ia şoseaua. Multe grade. Peste tot numai grade. Unele sub acoperire. Acoperire… din aialaltă, nu sub zăpadă, că putoarea asta de iarnă nu se simte, scarpină buricul pe FB.

Măcar se întunecă devreme. La chestia asta iarna n-a mai trişat. De la întuneric nu ne-a mai tăiat. De la ăsta nu ne taie nimeni. Dacă aveam justiţie independentă o dădeam în judecată, pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale. Dar n-avem justiţie din aia… independentă. Şi nici contractul nu-i de găsit, aşa că tot eu cred c-o să-i platesc despăgubiri. Poate pun de o petiţie pe FB, prin care să cer zăpadă.

Până la urmă, iarna asta face şi ea ce poate. Mâine-poimâine o vezi şi pe asta candidată la vreo ceva. Parcă poţi şti? Şti se scrie, în cazul ăsta, cu un singur “i”. Schengen se scrie fără niciun i. Ca şi USL. Ca şi Băsescu. Fără niciun i şi degeaba. Hai, like, share şi la curătat zăpada. Care nu există. Dar stat de drept există? Nu există, dar toată lumea vrea să-l apere.

1 thought on “Iarna Schengen”

 1. ┈┈┈┈┈┈▕▔╲┈┈┈┈┈┈
  ┈┈┈┈┈┈┈▏▕┈ ⓈⓊⓅⒺⓇ
  ┈┈┈┈┈┈┈▏▕▂▂▂┈┈┈
  ▂▂▂▂▂▂╱┈▕▂▂▂▏┈┈
  ▉▉▉▉▉┈┈┈▕▂▂▂▏┈┈
  ▉▉▉▉▉┈┈┈▕▂▂▂▏┈┈
  ▔▔▔▔▔▔╲▂▕▂▂▂▏┈┈

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.