După misterul avionului malaezian, acum Eba

on

|

views

and

comments

Cea mai recentă îngrijorare a românului colportor de presupuneri, traficant de păreri şi negustor de băşcălie este (ne)candidatura duduiei care răspunde la numărul de înmatriculare EBA. Mare frământare, monşer! Multă zeamă în dioptrii şi teribil calabalâc de vorbe! Mai că îţi vine să gândeşti că anunţul duduiei e aşa de grav că valoarea lui Pi s-a prăbuşit la bursa lui Euclid, scăzând de la 3,14 la un prăpădit 2,09, că inginerii care au proiectat Big Bang-ul s-au sinucis, în garaj, prin consum excesiv de corcoduşe, realizând că ceea ce au produs ei e vax pe lângă anunţul fiicei marelui gânditor din Murfatlar.

Cum la teorii şi dat cu presupusul avem un lot olimpic fruntaş în întrecere, nu e de mirare că ne-am pricopsit cu puhoi de analize, căcălău de editoriale şi o chuivetă de panseuri, toate răsuflând un aer grav de calcul geostrategic, mecanică electorală şi „Ghidul instalatorului intelectual”. Că e obligatoriu, dacă ai în casă o călimară, să lungeşti dâre de cerneală pe uşa de la lift.

Întru uşurarea muncii ebalogilor, savanţi destoinici şi cu limba umedă, am compilat o listă de posibile explicaţii pentru tulburătorul gest al fiicei tatălui său. Motivele pentru care, dară, Eba ( a se nota folosirea majusculei!) nu candidează, ar putea fi:

– Au intrat predicatele în grevă!

– Vrea să îşi dedice următorii ani studiului aprofundat al bulelor din sifon.

– Va conduce un colectiv de specialişti alături de care va analiza zguduitoarea propoziţie: Ana are mere!

– A făcut o descoperire ştiinţifică epocală. A descoperit că dacă deschizi robinetul, curge apă, iar acum lucrează la demonstraţia teoretică.

– Ea crede în continuare că va candida. Încă încearcă să înţeleagă exact ce a citit ieri, împreună cu un grup de experţi.

– Îşi va dedica viaţa activismului ecologic, propunându-şi să salveze dinozaurii.

– Are foarte mulţi prieteni pe Facebook şi vrea ca în următorii ani să îi întrebe pe toţi: cf?

– De când a născut, are o dilemă: şi dacă soţul a înşelat-o şi copilul nu e al ei? Problema asta îi ocupă tot timpul.

– Şi-a propus să scrie o recenzie foarte aprofundată a celei mai recente cărţi citite, Abecedarul.

– A descoperit că atunci când intră în baie, trebuie să împingă uşa pentru a o deschide, iar când iese trebuie să o tragă. Acest mister trebuie elucidat!

– Tocmai a reuşit să termine de citit sms-ul trimis de sora ei, acum doi ani : „Iar l-a suspend-at pe tata!” şi e plină de indignare.

– Vrea să demonstreze că despărţirea în silabe a literei „ţ” e posibilă.

– A aflat că s-a înscris în Mişcarea Populară şi de atunci stă cu madam Udrea în faţa oglinzii, insistând: Hai, tu, care mişcare? Mai arată-mi o dată, deci piciorul cum face?

– A aflat că tabloul lui Mendeleev conţine foarte multe elemente, iar acum vrea să meargă pentru a-l cunoaşte pe pictor.

 

Sau pur şi simplu acceptati explicaţia evidentă că băsiştii au realizat şi ei chestia aia simplă care spune că dacă o pui pe tută în capul listei, atunci pa prag electoral.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

9 Comments

 1. Deoarece ma regasesc printre romanii colportori de presupuneri mi-am permis si eu sa-mi dau cu parerea ieri despre „cazul EBA” pe blogul unde indeobste defulez.Reproduc integral:
  ” Incredibila EBA!
  Regret ca n-am urmarit integral declaratia celei mai inteligente beizadele din tara pe care inca o mai pastoreste producatorul materialului genetic din care buzata s-a intrupat.Tare de tot a fost afirmatia ca Stolojan merge la Bruxelles pe motive de pasarica.Oricum, antologica iesire. Dar sa trecem la lucruri mai serioase:de ce oare nu mai candideaza incantatoarea?Nu putem neglija aspectul de PR si de campanie in sensul scoaterii PMP-ului din zona celor 5%.Dar indraznesc sa emit si alte posibilitati: EBA nu mai putea sa ramana in PDL odata ce taticu’ a fatat acest nou partiduletz in care , rapid, a plantat-o pe nutzi. Era o contradictie, practic ar fi debusolat electoratul basist, atat cat a mai ramas el. Dar cel mai important element, in opinia mea, este ca acelasi tatic are acces la informatii foarte clare, chiar sondaje de opinie mult mai realiste decat cele care indeobste sunt date in media.Este foarte posibil ca aceste informatii puse cap la cap sa-l fi lamurit ca punerea pe listele PMP pe primul loc a beizadelei sa traga partidul in jos in mod semnificativ. Este foarte probabil ca nici din postura de candidat independent sa nu fi facut mare scofala.Poate n-ar mai fi functionat mecanismul prin care a fost aleasa data trecuta, atunci cand basismul avea mult mai multa trecere in mase, si nici din Republica Moldova sa nu mai vina un numar de voturi suficient ca s-o propulseze pe caldutzul loc din parlamentul european de unde sa-si debiteze tampeniile sau sa faca tot soiul de confuzii. Riscul de a nu fi aleasa a fost considerat atat de mare incat s-a luat decizia sa fie retrasa din cursa. Plus ca din postura de renuntzatoare de buna voie si-a permis sa faca misto de „nevestele disperate” si”prietenele lor”. Ori atat infantilu’ cat si Crin au muierile pe locuri super eligibile.Si mai e ceva:Norica Nicolai a pomenit de un sondaj facut de afara care ar fi foarte credibil.E posibil ca acel sondaj sa arate ca popularii sunt pe un trend descrescator.Ori cu o EBA in cap de lista ar fi fost posibil ca partidul care poarta numele popularilor sa o ia in freza urat de tot.Si este la fel de posibil ca tocmai prietenii de la „brusel” , cei care l-au scos pe pe producatorul materialului genetic din cacat in vara anului de gratzie 2012 sa-i fi cerut raspicat sa n-o mai puna pe lista.

  PS.Superinteligenta l-a pus cu propria-i guritza in afara constitutiei pa taica-su.A spus cu subiect si predicat ca Partzul Miscarea Populara a fost creat la initiativa lui.Dar cui dracu’ ii mai pasa de asemenea amanunte odata ce exista un pact de coabitare?”

 2. Chiar nu cred că are importanță ce realizează băsiștii. Important este doar ce înțelege sau acceptă marele gânditor (am fost tentat o clipa să scriu cu majuscula dar cred că as fi greșit).

 3. Ma tem ca sondajele adevarate nu lasa vreo sansa oligofrenei prezidentiale.Asta si prabusirea in sondaje a dlui Antonescu la care securimea redivivus si Dl.Ponta munceste pe rupte de asuda su sub limba , insultand inteligenta romanului.Daca crede ca ne-a castigat cu cei 60 de lei de doua ori argintii lui Iuda,inseamna ca le merge rau.Mai rasfirati
  fratilor ca este prea gogonata.Cum batea Dl Ponta pe toata lumea ajungand ca pana si MRU sa-l bata pe Dl.Antonescu.Aici se vede calitatea inteligentei serviciilor secrete .

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.