Telegrafic, despre corupţii estului

on

|

views

and

comments

Victoria Nuland, cea de corupţi mărturisitoare, grăieşte din capitala marii democraţii galactice:

„Observăm o tendință îngrijorătoare. În prea multe regiuni ale Europei Centrale și de Est, aspirațiile cetățenilor sunt călcate în picioare de interesele oligarhilor corupți, care folosesc banii și influența lor pentru a reprima opoziția politică, pentru a mitui politicieni și grupuri mass-media, pentru a diminua independența judiciară și drepturile ONG-urilor”

Apropos, fuck EU!

Pătrunsă de avânt democratic declaraţie, nu? Că bine le mai zice madam Nuland. Dacă înlocuiţi, în textul de mai sus „Europa Centrală şi de Est” cu SUA, o să descoperiţi o afirmaţie la fel de valabilă. Oligarhi corupţi… da, bine. Cam de la câte sute de miliarde, bani sifonaţi din banul public pentru a fi pompaţi în avioanele şi lefurile de jde milioane de dolari ale unor golănaşi care au falimentat nişte bănci, fonduri de pensii şi aşa mai departe, lăsând în mizerie milioane de oameni, deci cam de la câte sute de miliarde se numesc oligarhi.

A, da. Şi mai e problema mituirii politicienilor! Pentru că în Europa Centrală şi de Est nu există instituţia legală şi morală a lobby-ului. Iar, ca să dăm repede nişte exemple, dar repede şi doar câteva, Blagojevich (fost guvernator de Illinois) sau McDonell ( fost guvernator de Virginia) erau nişte baroni locali din Europa Centrală şi de Est.

Măcar în privinţa mass media are dreptate. E inadmisibil ca nişte oameni cu mulţi bani să fie patroni de presă. Presa trebuie să fie liberă, aşa cum e în hamburgărie, unde News Corp nu e a lui Murdoch, iar Fox News e o dulceaţă de televiziune echidistantă şi echilibrată. GE nu e stăpân peste CNBC, MSNBC, Bravo, Mun2TV, Sci-Fi channel, Trio, şi USA network. Ted Turner e patron de gogoşerii, iar fraţii Koch sunt doar nişte bunicuţi nostimi.

Desigur, mai e problema cu ONG-urile, drepturile cetăţenilor, democraţia şi multe alte lucruri interesante despre care povesteşte Edward Snowden.

Acum n-o să fac ca rusul din bancul ăla celebru, „lasă, că şi voi omorâţi negri!”, dar parcă prea e multă ipocrizie. Prea multă. Ţările astea din est, cu multele lor păcate, au devenit, de facto, triste şi întunecate colonii americane, unde mizeria şi relele obiceiuri locale s-au pupat foarte bine cu „democraţia” exportată de SUA, cu rezultatele care se văd.

Sufocanta corupţie din Europa răsăriteană e o problemă reală. Chiar dacă suntem asiguraţi că madam Nuland nu s-a referit la România, simţim pe pielea noastră care sunt proporţiile fenomenului. Dar soluţia pentru o astfel de problemă, care a atins astfel de proporţii, e o justiţie reală, eficientă şi nepolitizată, nu decorarea celor mai conştiincioşi slujbaşi ai justiţiei la comandă. Punct.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Uniunea Europeană – un cimitir încăpător

"Instituțiile europene" nu există. Nici Uniunea Europeană nu există. Avem, în schimb, niște abominații care poartă numele acestea. Niște grozăvii care ies cu mult...

Democrația taiwaneză

Tot aud, de ceva vreme, cum trebuie protejată democrația taiwaneză. Dacă trebuie protejată, trebuie. O fi în pericol, precum cocostârcul de stâncă. Sau veverița...

Brici, maimuță – clar?

  Ori de câte ori aud vorbindu-se despre legume și beneficiile pe care le-ar aduce acestea, mă gândesc la Joe Biden. Cred că afirmația se...

Recent articles

More like this

7 Comments

 1. „Dar soluţia pentru o astfel de problemă, […] e o justiţie reală, eficientă şi nepolitizată”

  Nu stiu, Rabbi… din ce in ce mai mult imi vine sa cred ca solutia la o casa putreda, cu pereti scobiti si cu acoperisul gaurit nu e un numar, cat de mare de petice, chiar bune. Ma gandesc… poate ca azi capitalismul, cu toate formele lui (socialiste, sociale, liberale, libertariene, republicane sau nu) si-a cam atins limitele. Habar n-am cum urmeaza sa arate organizarea sociala care urmeaza, dar stiu clar ca in casa asta nu se mai poate locui. Cu sau fara petice.

   • si totusi… tarile carora le este aproape straina „gradina zoologica” de mai sus aplica acel gen de capitalism de stanga. si nu le este deloc rau. alti bolsevici…
    dreptu-i ca pe plaiul mioritic corectitudinea, plata taxelor (si beneficiul direct al acestora), onestitatea si bunul simt in tot si toate, sunt doar cuvinte fara continut.

 2. „Foarte interesant cum marele licurici n-a avut nici o apasare cu coruptia si apararea statului de drept atunci cand guvernatorul-ambasador le ridica la rang de arta.Cum n-au avut nici o tresarire , o ridicare de spranceana macar, atunci cand acelasi personagiu isi dadea singur casa in batjocura nu numai a legilor alea strambe date de PSD , ci in batjocura unei tari intregi pe care a sfidat-o cand ne-a trantit-o in fata ca e doar o problema de moralitate cu care vede el cum o sa coexiste.Nici un cuvintzel despre Nutzi-Cur de Fier(expresie preluata de la un postac) ,Videanu-bordurica sau smenurile facute de proasta de Iacob-Ridzi care si-a riscat libertatea ca sa-i faca rost de bani de buzunar beizadelei EBA. Cum nici modalitatea perfect democratica prin care aceiasi beizadea de o inteligentza rarissima a fost aleasa in Marea Adunare Europeana.”…..”Asta inseamna ca din randul oligarhilor corupti care calca in piciore aspiratiile cetatenilor fac parte cu brio chiar americanii pentru ca dansii au calcat in picioare aspiratia romanilor de a scapa de reintromisionat si camarila lui, ei au inabusit opozitia politica in vara 2012 folosindu-si influenta si, probabil, si banii.
  Un lucru este cert: premierea Lulutzei si afirmatiile dnei.Nudelman nu reprezinta decat o imixtiune ordinara in mersul justitiei din colonia Romania.Exact cum a fost si afirmatia gunoiului de Gordon cu fraudarea a 2,5 milioane de voturi precum si cu presiunile facute asupra nevolnicului care printr-o gluma a istoriei ocupa(si inca ocupa) functia de premier in vara 2012.”
  Mi-am permis sa postez doua fragmente din art.”Despre colonialism.” pe care l-am scris pe blogul meu in 11 aprilie.

 3. Coana Nuland este excesiv de modesta: magariile la care se refera atat de aplicat au fost brevetate cu vreo doua secole in urma tocmai in tara tuturor posibilitatilor. Acolo a fost inventat capitalismul speculativ, apa de balta imbuteliata frumos, care vindeca toate bolile, inclusiv matreata, numai prostia, nu. Asta e buna, e „in trend”, ca fara ea, nu ar fi posibila existenta politicienilor-cabotini (specie consacrata tot in tarisoara natala a madamei cuvantatoare). Madame Nuland si exemplarele speciei din care face parte, par sa nu observe ca nici macar filmele clocite in laboratoarele lor de propaganda nu se mai incheie invariabil, cu ceea ce restul ornitorincilor numesc „happy end”…
  Rau este ca au gasit si pe batranul continent destule nulitati care sa se puna in slujba lor si sa le promoveze sistemul de „valori” in numele a ceea ce ei numesc „democracy”. Dupa pervertirea limbajului verbal, prin asezarea acestuia pe un pat al lui Procust, numit „politically correctness” (tiganii nu mai sunt „gipsies” ci „roma”, Craciunul nu mai e „Christmas” ci „Xmas”, iar cacatul, frumos ambalat si parfumat, este tocmai ceea ce ne recomanda „specialistii”), a urmat falsificarea istoriei (ei au invins in Vienam dar niste propagandisti comunisti le-au furat victoria, in Americile Centrala si de Sud, prin deceniile 6-8, a triumfat capitalismul promovat de bastinasii luminati si culti in cap, s.a.m.d.) si vor continua cu negarea evidentei.
  Rusii exportau „revolutie” contra putere politica, americanii exporta „democratie” contra resurse…
  Daca gloata va pune botu’ la vrajelile „campinilor democratiei” va trebui sa ne cautam o insula pustie, cat mai departe de „mondialii” astia!

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.