Vă mai amintiţi acest cuvânt?

Acum trei ani scriam acest text. Gândeam, pe atunci, că s-a ajuns prea departe, că mizeria a devenit insuportabilă. Câtă naivitate! Uriaşul munte de gunoi, îmi spuneam, e insuportabil. Nu bănuiam ce se poate întâmpla când tot jegul ăla începe să fermenteze.

Ieri dimineaţă, iar naivitate, scriam despre insalubritatea limbajului public. Pe seară mi s-a demonstrat că încă n-am văzut nimic.

Nu-mi arde de scris. Vă mai amintiţi cuvântul acesta, “patrie”? De când nu l-aţi mai auzit?

7 thoughts on “Vă mai amintiţi acest cuvânt?”

 1. Patrie … ce e aia? Noi, ca si popor, nu avem cultivat cultul “natiunii” ca un tot general si de care sa fim mandri.
  Chiar daca au existat vreodata sentimente legate de “patrie”, acestea au disparut in iuresul ultimilor 20 de ani.
  Crezi ca ma deranjeaza daca de maine ma striga lumea Ianos, daca as trai intr-o lume mai normala, in care se respecta regulile?
  Plus ca toata ideea de globalizare, UE, diverse alte forme de asociere statala imi lasa impresia ca diminueaza sentimentul apartenentei la o singura forma de organizare statala.

 2. dragul meu, unde mai are loc in “satul global”, amarita ta de “patrie”… daca stau sa ma gindesc bine e chiar un cuvint cazut in desuetitudine de vreme ce in noua ordine mondiala vorbim de populatie si nu de popoare… iar ce traim acum…doar ceva slugi ce fac politica jupinului suprem, binele lor, pretuit in raul nostru, de asta si votam negativ.
  nu avem de ales intre bine si rau, alegem intre ce ni se pare noua, teribil de rau si rau aparent, suportabil…
  iesirile isterice ale unor politicieni, nimic mai mult decit semnale adresate jupinului suprem, ca ei, in teritoriul numit cu emfaza romania, vor fi sluga perfecta, pe care el, jupinul , daca o va sustine, ea sluga va duce intocmai si la timp, la indeplinire, ordinele primite de la jupin…. http://www.youtube.com/watch?v=l82ibdAWuxE

 3. CNA-ul a amendat Antena 3 pentru că a arătat-o pe Andreea Pora mâncând cârnaţi, iar aceasta susţinea că “i-a cauzat” la imagine. Postul B1 TV a arătat-o pe Andreea Pora mâncând căcat. cu mult mai puţină eleganţă. Ce mai, CNA-ul are grijă de tenul doamnei Pora.!

 4. Când a spus” Ubi bene, ibi patria”, Cicero s-a gândit, probabil, la cei care pot alege, la libertatea de a pleca în căutarea unui loc căruia să-i aparţină pe de-a întregul. Şi căruia să-i poată spune „acasă”.
  Din păcate,românii au devenit călători pe viaţă pe un continent care îi tratează ba cu dispreţ, ba cu silă…

 5. „Mândria cea mai uşoară este mândria naţională. Cel ce o are, arată prin aceasta lipsă de însuşiri individuale, de care ar putea să fie mândru; căci altfel nu şi-ar pune fudulia într-o însuşire ce o împărtăşeşte cu atâtea milioane. Din contră, cine are adevărate merite personale, va recunoaşte foarte bine greşelile propriei sale naţii, fiindcă le are totdeauna înaintea ochilor. Dar orice mişel, care nu are nimic pe lume cu ce să sa poată mândri, îşi găseşte scăpare în naţia în care s-a întâmplat să se nască, şi se apucă a fi fudul de ea; cu aceasta se mângâie, şi din recunoştinţă îl găseşti gata de a apăra cu mâinile şi cu picioarele toate greşelile şi nebuniile care o caracterizează.”
  (Arthur Schopenhauer)

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.