Deosebirea

…fundamentală dintre noi şi cei care se numesc “clasă politică” e cum nu se poate mai uşor de enunţat. Atunci când noi vorbim despre dânşii, spunem “ăştia”. Ăştia de la guvernare, ăştia ai lui Băsescu, ăştia de la PSD, ăştia de la Muncă, ăştia de la Finanţe. Şi aşa mai departe.

Când ei, clasa stăpânilor vorbesc despre noi, atunci pronumele demonstrativ ia distanţă şi devine “ăia”. Ăia din învăţământ, ăia de la ţară, ăia din Piaţa Universităţii, ăia care votează… Ăia! Populaţia!

Asta e chestia fundamentală care ne desparte, pronumele demonstrativ, în rest e vorba doar de sume de bani.

3 thoughts on “Deosebirea”

  1. Scuza-ma, chiar nu vreau sa te superi pe mine, dar nu intrasesi la un moment dat in PC? Bine, stiu ca asta nu e chiar partid, ci o entitate nebuloasa, dar orisicat. Sau poate trebuia sa ne spui ce inseamna sintagma “clasa politica” in acceptiunea ta. Uite un subiect. Si cum se intra si se iese, de pe-o zi pe alta, din ea.

    1. Despre vizavi-ul meu cu politichia am vorbit la momentul respectiv şi încă de multe ori. Nu o să repet ce am zis deja, doar pentru că periodic se trezeşte câte unul că descoperă elasticul de la ciorapi.

  2. Cu tot respectul, îmi permit o corectură: când aştia vorbesc despre noi, folosesc un substantiv: pulimea. În rest, suntem gloată ineptă, mahala violentă, ş.a.m.d. Pentru toţi, absolut toţi politicienii, noi suntem “pulimea”…

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.