Poporul, bre! La guvernare, bre!

Dacă dreptangiii se unesc popular, adunând de-a valma moftangii de tot felul, Victor Ponta o scutură şi el tot popular, cu poporul adică, ba încă şi mai exact cu partidu’ poporului care mai e şi Dan Diaconescu pe deasupra. Patria îi va fi mereu recunoscătoare.

Bun coniacul, dar mai bun aurolacul! Chiar dacă suna ca un banc cu Alinuţa şi prima ei menstruaţie, nu e. E la fel de real ca Vitamina C: PSD bate palma cu PP-DD şi promite să aducă partidul celor legaţi la cap cu prosoape la guvernare. Poporul fericit ţopăie şi aşteaptă preluarea în programul de guvernare a principalelor puncte din programul PPDD: 20.000 de euro pentru fiecare român din şeptel, anularea tuturor taxelor şi impozitelor şi distribuirea de dividende “Averea poporului” către el, poporul, bre!

Aia e! Că nu se poate încuscri toată lumea cu Mondialu’! Şi dacă n-ai Bercea, Judecător, Ambasador, Transformator, Hidrofor, Traforaj şi GSM, atunci te cuplezi şi tu cu cine se poate. Recte cu poporudandiaconescuîndirect! Vestea încă şi mai bună e că partidul televiziunii de lângă chiuvetă va primi şi un minister. O fi ministerul elodiei, o fi ministerul tolea, o fi ministerul “nici nu ştiţi ce penibil e, naiba ştie! Important e că domnudan intră din wc-ul de la Vatican direct în guvern, să lupte cu ciocoii. Cu tot cu Rolls Royce-ul poporului!

Nu pot decât să aştept, cu interesul excitat, prima şedinţă de guvern. Care, mai mult ca sigur, va începe seara, cu clarvăzătoarea Ildiko legată la cap cu jde prosoape, identificând găurile negre din buget şi găurile roz dintre picioare. Şi va ţine până către zori când în garsoniera guvernamentală se va produce ritualul băgării în tomberon.

Pot înţelege un anume pragmatism, pot pricepe anumite socoteli electorale, dar există limite peste care nu se poate trece. Şi s-a trecut. Încă mai am rumeguş în gură de la pasarea către UDMR a Ministerului Culturii. Acum e deja prea mult. Mult prea mult. Există zone pe care nu ai voie să le frecventezi dacă vrei să rămâi repectabil sau dacă ai pretenţia ca tu însuţi să rămâi, măcar, frecventabil. Indiferent de socoteli. Or, cu povestea asta, Ponta tocmai a trecut dincolo de liziera respectabilităţii. Dar asta nu e deloc problema mea. Să-i fie de bine! Succes la toamnă! Cu toţi bulbucaţii, maneliştii, damblagii şi borfaşii care alcătuiesc fauna otevistă. Eu o să fiu la ţigară, că n-am cum vota un candidat susţintut de Elodia. Pa!

8 thoughts on “Poporul, bre! La guvernare, bre!”

 1. Pai si daca il coopteaza la guvernare, inseamna ca acum poate sa ii vanda Oltchimul lui dandiaconescuindirect? Acuma nu mai e bataie de joc oferta cu sacii de bani?

 2. Păi da, PNL-u’ are voie să facă fuziune cu PDL-u’, că nu te-auzii să faci mare caz de asta, da’ dacă PSD-u o coteşte cu PP-DD-u, e jale mare, ‘tu-l în cur pe Ponta, partidu’ stat, PSD-u’-i naşpa, nu mai mergem să votăm. Bre, ăştia au şi ei un număr de parlamentari. Sau nu ştiai cestia asta?
  Ce să mai, PNL-u’ se uneşte cu PDL-u, da’ asta merge! Să fie de capu’ lor, acolo-şa!

  1. Pretine, tu eşti foarte-foarte nou pe aici, nu? Ăsta e, desigur, primul articol pe care îl citeşti pe blogul ăsta, nu?

   1. Dom-le, ce să zic, m-ai prins, nu vin prea de multă vreme pe acilea, doar că matale ştii la fel de bine ca şi mine. Am aici o mare lipsă: poţi să mă baţi, da’ nu ştiu a spune cu precizie cam de câtă vreme citesc ce scrii p-acilea. Ba am citit şi-n carte ce-ai zis, da’ acu’ parc-am fost formatat, nu-mi amintesc de când!
    Deh, adevăru-i că-mi place cum le zici, chiar dacă nu sunt mereu de acord cu ce zici, cum fu şi cazul de faţă. N-am zis totdeauna ceva din motivul că omu’ în casa lui, deşi nu-i frumos, poate să-şi bată şi nevasta şi copilu’, că la urma urmelor ce ştiu eu?
    De data asta am zis ceva din doo motive:
    1. Dom-le, e lucru mare cu obiectivitatea asta, independenţa şi superioritatea faţă de unu’ care-şi manifestă partizanatu’! Acu’ deh, ce să zici aşa o fi, că-i ca chestia aia a lu’ Rabi: Şi d-ta ai dreptate! Doar că io nu crez în aşa minune, că n-am văzut-o încă altfel decât declarată. E ca şi cum mi-ar spune cineva, vizionând un meci de fotbal între Steaua şi Dinamo, că nu ţine cu niciuna dintre echipe, stă doar şi se uită ca viţelu’ la ce se uită el, când n-are ce face.
    Bine, bine, acu’ n-are mare importanţă ce crez io, că deh, cine-oi fi io?
    Ş-am mai zis ce-am zis şi pen’că…
    2. Am pus pariu cu-n amic de pe NET că te fac să-mi răspunzi, că omu’, mai vechi ca mine p-acilea, ce-i drept, mi-a zis că mai de mult nu era aşa că mai putea omu’ schimba o vorbă cu matale, cum ai da bună ziua…
    Acu’ ce să mai zic? Uite beau o bere (că nu mă iau eu după Mircea Badea, cine nu mă crede n-are decât să-ncerce, să vază că râgâie mai rău după un Cola decât după un… Prietenii ştiu de ce!) şi-n cinstea ta. Să trăieşti! 🙂

   2. Monşer, de răspuns aş tot răspunde eu, dar (cred că am mai explicat asta) mi se pare că prea ar fi anapoda. De regulă eu zic ce am de zis în articol, iar în spaţiul rezervat comentariilor e locul altora să zică ce au de zis. Ar fi ca şi cum… în fine, cred că e limpede. Cât priveşte cealaltă cestiune… n-ai de umblat decât 2-3 articole în urmă. Hai, să-ţi tihnească berea!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.