Serpico şi strategia apărării

Mai întâi a fost defensiva. (Am ştiut de anul trecut, de la fratele meu; Îmi cer scuze poporului român etc. ) Dovezile erau copleşitoare. Lucru încă şi mai grav, nu era limpede până unde merg acele dovezi, ce s-ar mai putea afla în înregistrările ţiganilor. Aşa că a urmat retragerea tactică. Tăcere totală. Pe care unii s-au grăbit să o socotească ruşinată- aş! ţi-ai găsit! Lăcătuşii beunologi ai pixelului albastru au purces cu grăbire la operaţiunea “salvaţi dihorul!”, grohăind despre independenţa justiţiei, care, iaca, nu se dă înapoi nici când vine vorba de frăţânele prezidenţial. Dar omiţând că toată duhoarea vine tocmai de la deşertarea maţelor fix pe carpeta justiţiei.

Aproape o săptămână de tăcere totală. Dar nu ruşinată. În timpul ăsta sculele lucrau. Pasul întâi: evaluarea probelor. Ce au ăia? Cine şi ce zice în înregistrările alea? Odată realizat inventarul corect al probelor s-a putut trece la evaluarea daunelor: până unde se poate ajunge, care sunt riscurile? Şi imediat la pasul numărul doi: izolarea barosanului. Pentru că orice s-ar întâmpla, trebuia impusă ideea că apropitarul de la Nana e curat, nu ştia, habar nu avea, e o victimă inocentă. Aşa că, la convocarea de la Parlament, şeful SRI raportează fix despre asta: “cel care le ştie pe toate, nu ştia, pentru că noi nu l-am mai informat din 2009. Dar de informat am informat, i-am informat pe alţii!” . Iar dacă şeful SRI spune asta, atunci cu siguranţă aşa e. Subiect închis. SRI nu l-a informat, deci nu ştia! Dar spusese că ştia de la frate-său! Ba nu, de la frate-său ştia despre şantaj, pentru că Mircea Băsescu e victima unui şantaj! Şi justiţia română e atât de severă încât bagă în puşcărie şi victimele şantajului!

În pasul trei se trece la contra-atac. Situaţia a fost deja evaluată. Se ştie exact ce pot şi ce nu pot demonstra probele pe care le au “ăia”. Surprizele care ar fi putut apărea de la servicii au fost prevenite. Acum urmează operaţiunea spălat-uscat şi călcat e ca nou. Nu mai e clar de ce şi-a cerut scuze în faţă românilor. A fost o greşeală. Pentru că el nu ştia nimic. Beunologii lucrează de zor la maşinăriile de fum şi aburi: e mâna ruşilor! ( De la ALRO? De la Lukoil?) Sandokan nu ştia nimic. Serviciile nu ascultă pe nimeni, pentru că aşa ceva nu e posibil într-un stat de drept ( Dacă încă din 2009 exista o informare a SRI, pe siguranţă naţională, cum de nu există înregistrări ale convorbirilor ţiganilor cu Băsescu Mircea?). Iar Mircea Băsescu era, sireac de el, Serpico, lucrând sub acoperire, pentru a demasca mafia ţigănească prin metoda “botează-le copiii şi ia-le banii!”.

Problemă rezolvată! Iată cum orice problemă poate fi rezolvată atunci când instituţiile statului colaborează. Colaborează la ascunderea adevărului, la muşamalizarea unui uriaş scandal de corupţie şi spălarea unor borfaşi.

P.S. În raportul său, Maior afirmă că l-a informat, pe securitate naţională, încă din 2009, pe Traian Băsescu, î legătură cu învârtelile lui Bercea. Iar din 2009 informările au cotinuat să existe, dar s-au îndreptat către parchete. Unde sunt interceptările convorbirilor telefonice?

 

3 thoughts on “Serpico şi strategia apărării”

 1. Tot pe pasi, tot pe sistemul “sa vedem – aha, asta-i treaba – da-i in măsa” …
  1) “Poate m-a injurat”
  2) “Haideţi să vedem despre ce e vorba. Lăsaţi-mă să mă consult cu cei care au fost acolo”.
  … aici apare povestea cu pixelul albastru …
  3) “Nu l-am lovit nici în plex, nici cu pumnul în faţă”.

 2. Rabbi,din aceasta afacere nu scapa nici sfantul Pafnutie,daca de problema se ocupa
  “servicilii “, acesti “telectuali “subtiri par ca actioneaza ca in comediile americane cu spioni care reusesc de obicei din greseala.La intrarea scolii in afara de lealitatea probata de trei generatii de securisti ,vreun test de inteligenta se face…..ca se para ca paraleii au punctajul IQ de 250 de puncte la 3 persoane ca in bancurile cu militienii.In afara de marea lovitura cand teroristul cu slapi condusi de servicii prin internet si care l-au convins s-o faca nimic nu arata ca serviciile sunt capabile de ceva ,desi sunt mai multi decat plosnitele.Alta reusita de valoare este faptul ca tipii care-l filau pe vestitul Ghiara au fost prinsi de acolitii lui, incatusati si livrati la pachet in sediul SRI.Nu s-a intamplat absolut nimic ,dl Ghiara isi face “mana”pe Coasta de Azur. Cireasa de pe tort este prinderea unor colorati care se plimbau in apropierea unor ambasade si care aveau si vreun briceag prin buzunare.Au fost exilati desi n-au fost dati in judecata pentru vreo vina.In schimb bomba decreieratului la Iasi a scapat vigilentei serviciilor pentruca principala tinta este politia politica impotriva inamicilor politici a sceleratului si ocrotirea lui .

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.