Ziua a cincea

on

|

views

and

comments

În primele patru zile, Dumnezeu s-a ținut serios de proiect și a implementat cer, stele, pământ, iarbă, apă. Produse de calitate, nu chinezării. Și ziua a cincea începuse bine:

A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.

Pe urmă i-a trecut românașului (să nu-mi ziceți că era finlandez!) ideea să facă și El o glumă. Și acum uite ce a ieșit.

Unu:

Vela crede că strănutul e atentat la siguranța națională, chestie subversivă. Scapi un hapciu, treci la bulănit în pat cu Arabu’ , Pansament și Fulgeraș de la Brăila. Bășitul intră deja la genocid, Curtea de la Haga scrie pe tine dacă scapi o pârțanie fără docoment.

Doi:

Greta cum o cheamă e ceea ce e. Aș fi putut spune că e cine e, dar n-avea rost. Că dozatorul de personalități a scos, contra monedei obișnuite, un fel de Jeana salvatoarea planetară dintr-o adolescentă cu minte puțină, școală și mai puțină și bărzăuni, e una. Că niște creaturi, din motive pe care n-are rost să le mai hapciu, o tot bagă în seamă, iar n-are rost să mai comentăm.

Dar lucrurile devin cu adevărat țuțuzdrele când o ființă (nu-mi e clar genul și nu vreau să presupun greșit că e o babă sau un moș, așa că, political corect, o să-i zic bab!) îi dedică o odă.

Clipul se va privi doar cu sulul de hârtie igienică la îndemână. Naște căcări de râs.

Trei:

Colonialiștii ăia opresivi au dus creștinismul unde trebuie și unde n-avea rost. Așa că, nimic de mirare, prin unele locuri sfintele taine devin ceva între procedee din artele marțiale și micul dejun la Guantanamo.

Patru:

Aici mai că nu-mi vine să zic nimic. Mă rog. Există, carevasăzică, un fel de concurs de… pisici! Concurs de… habar n-am. Concurs între fete cu puță. Ceea ce, ni se tot explică, e normal, frumos, subțire și plăcut, deci trebuie aplaudat. Cine nu aplaudă se consideră că a strănutat, deci există consecințe!

Cinci:

Cu asta închidem grădina zoologică, pentru azi. În curând o să aveți voie să ieșiți de la zăbrea. Și veți constata că s-a atrofiat totul. Așa că ați putea dori să faceți niște mișcare. Bun. Niște făpturi grijulii s-au gândit la asta, au constatat că sunteți cam behehe, deci e cazul să patrupede. Quatrobics de cheamă țicneala. Și cică e o chestie faină. Behehe.

Până la urmă virusoiul ăla nu e o idee așa de rea.

Facebook Comments

Share this
Tags

Must-read

Democrația americană?

Microbismul nostru politic e mereu în căutare de noi teritorii de manifestare. Conform unei vechi și robuste tradiții, chibițul politic nu trebuie să știe,...

Nea Stere și Duracelu

Nea Stere are un discipol. Precum Socrate odinioară. Am putea socoti chiar că banca din fața blocului a devenit un fel de Păltiniș. Astfel,...

Nea Stere și războiul

O reîntâlnire cu nea Stere e un eveniment. Comparabil cu transportul dus-întors pe ruta București -Kiev a unei stive de cherestea. Pentru cei care nu-l...

Recent articles

More like this

5 Comments

  1. Stai că nu am înțeles ! Dece te-ai oprit la ziua a cincea că din câte știam Dumnezeu a făcut omul în ziua a șasea… Am verificat in biblie !
    Adică vrei să spui că noi românii, dacii liberi, am fost aruncați pe pământ din cauza unui strănut chiar din ziua a cincea odata cu oile si alte aninale ? Crezi că romănii așteptau cuminți să li se dea liber să intre pe pământul făgăduinței pe data de 6 dar unul a strănutat pe data de 5 și gata, am fost aruncați toți afară înainte de termen la fel ca oile si măgarii ? Adică așa am fost noi pedepsiți? Așa să fi fost? Ce chestie… Habar nu aveam ! Deci strănutatul este foarte periculos…

  2. Nu ma lasa sa il pun pe FB… Cica  „URL Blocked: Could not scrape URL because it has been blocked.” orice ar insemna asta. Mi-am permis sa fur un filmulet, imi cer scuze, dar am simtit nevoia sa popularizez rolul miscarii in pandemie.  O zi buna!

Leave A Reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.