Aşteptări

În câteva minute ar trebui să înceapă şedinţa comună a camerelor Parlamentului. Comentăm mai multe după. Momentul este oricum extrem de tensionat şi complicat, sper, deci, ca astăzi procedurile să fie respectate la virgulă, iar ceea ce se întâmplă, indiferent de emoţiile de moment, să nu iasă din parcela civilizaţiei. Este extrem de important. Va fi vreme mai apoi şi pentru pus poalele în cap.

Deşi mă aştept la momente/surprize neplăcute, sper să nu fie aşa. Comentăm după.

P.S. Iertaţi-mă, dar nu mai pot. Antonescu e varză. Varză! Habar nu are care îi sunt atribuţiile, nu ştie iotă din proceduri. De unde pula mea să le ştie dacă nu calcă pe la Parlament?

Prietenul Dan Marinescu îmi trimite o poză proaspătă de la locul faptei. Mulţam.

UPDATE: Dan reuşeşte ceea ce mi se pare poza zilei.

32 thoughts on “Aşteptări”

 1. Ce transpira chiorete, aproape ca-i dau lacrimile si da e varza Crin, dar baselu cazut din turnul de fildes este superb.

 2. Unde mai pui ca Basescu ii da lectii la engleza lui Antonescu.
  Suntem varza ca natiune daca ne bucuram ca in locul lui Basescu trebuie sa ne multumim cu Antonescu…

 3. M-as fi bucurat daca Basescu ar fi avut argumente sa se apere, si daca Blaga ar fi avut ceva de spus. Iesitul din sala nu cred ca e o solutie. In ochii mei oricum au pierdut definitiv, mai de mult. Tot in ochii mei, ceilalti inca nu au cistigat.

  1. De ce milă? Nu moare de foame, nu îl împuşcă nimeni, nu e violat, nu e torturat. I se ia puterea. Atât. Suntem milioane de oameni care n-am mirosit niciodată puterea, dar i-am simţit apăsarea. Acolo ar trebui să se ducă milă.

   1. Ma refeream strict la momentele de mai devreme din Parlament, cand avea o figura de om haituit. E bunicel actor, orice-am zice… 😉

 4. Eu am vazut (in afara de episodul din PS-ul tau) ca mediocrul si frustratul n-a fost in stare sa stea la o confruntare cu Antonescu! Nu poate sa mai candideze in caz de demitere? 🙂 Nu de alta, dar as vrea sa-l vad facut pulbere.

 5. Mi-e jena de Antonescu. E muci cu carne. I-am auzit discursul, m-a facut sa ma întreb daca îl doare IQ-ul subunitar. Sa mor daca nu mi s-a parut discursul lui Preda mai bun. Asta nu merita puterea, cum nici Zgonea.

   1. @Fluieratorul
    Nu sunt iubitor de pedelici, dimpotriva. Iar pe partea cu discursul lui Cezar Preda, hai sa conchidem ca avem opinii diametral opuse. E dreptul fiecaruia dintre noi.
    Respect, PC

   2. Discursuri? Absolut surprinzător, dar cel mai în regulă discurs mi se pare că a fost… vă ţineţi bine? Al lui Geoană.

 6. Intr-o tara normala da discursul lui ar fi fost OK. In acest moment, insa, in aceasta tara nu e cazul sa fumeze pipa pacii. Asta a mai facut-o el si uite ce-a iesit! Poate trebuia sa stea dracului acasa si sa nu se relaxeze la Vantu si cu siguranta nu ajungeam in halul in care suntem acum!

 7. Ouch, o poza cu Frankenstein-Stolojan la balcon nu au? Am prins adineauri o imagine cu d-sa care merita sa ramina in istorie…

 8. Unde sfantul ati vazut asa ceva .Tudose a bagat niste prostii.Atat si nu mai mult.Antonescu a avut cel mai bun discurs vazut .

 9. Trebuie să o zic: e golan, demagog şi ticălos. Abia aştept să-l văd plecat. Dar… Nu e terminat! Băsescu a avut un discurs interesant – să admitem.

  1. Admitem ca e bun de gura, si citeodata inspirat, doar de presedinte nu prea e bun. Mi-am dat seama de asta la vreo 3 luni dupa ce l-am votat, prin 2005.

   Altfel, nu stiu de ce, da’ am asa un feeling ca parca nu l-as vedea pe Crin Antonescu la Cotroceni…

 10. Crin a spus ca daca nu il da jos pe Base iese din politica ,este un cuvint de onoare ,de cit este de orator sau nu nu ma cricep dar stiu ca Base sa razgindit in 5 minute ca sa demisioneze ,pe Crin mai am timp ….. Si eu nu sunt liberal ,sa iti ti cuvintul este insa o obligatie pentru noi pulimea … pe Base il fute grija tot de Crin si-a incheat cuvintare cu asta …..

 11. Asta e, poporul va vota si pacatele invingatorilor vor fi uitate.
  Antonescu e mediocru ca individ, politician, discursul lui n-are fond aproape niciodata, dar nu stiu cat mai conteaza acum.

 12. Fratilor, lasati-l un pic pe Base si uitati-va la fetele pedelicilor. Cearcane, fete palide, uimire, holbeala (exista cuvantul asta?), panica-panica-panica!!! 🙂

 13. Parca vad ca toti procurorii arunca din sertare si dulapuri vrafuri de dosare si le aranjeaza pe caprarii,aruncand pe celelalte.Doar saracul Nastase va astepta o luna,sau mai putin cunoscand romanasul .Te pomenesti ca-l da afara?!

 14. Bravo, Daniel, ce frumos îi pui tu covorul roşu lui MRU. Nu? Sigur că nu, sigur că eşti folosit în orb. Sincer, nu-ţi înţeleg reacţia viscerală. Înţeleg doar de ce e posibil ca ani în şir, uneori, zeci de ani o ţară să fie captivă. Aparatul mereu (aşa pronunţă unii MRU) se foloseşte de naivii principiali. Chiar nu putem să fim pragmatici principiali?
  P.S. De ce totuşi încerci – şi încă atât de vehement – să negi evidenţa? A fost un discurs perfect adecvat, un discurs de lider elegant, la fel şi modul în care a condus şedinţa. Dar e bine, e bine să înjurăm alternativa. E tot ce poate fi mai oportun. Nu? Şi nu-mi spune că nu l-am criticat pe Antonescu. Mai dur decât mine n-a făcut-o nimeni. Atunci când am considerat că a meritat. Aş vrea, evident, dacă şi tu consideri, să-mi explici raţional atitudinea ta faţă de Crin Antonescu din această postare. Dar nu cu aia a ta. Cu celălalt cap. 🙂

  @epolitikon. Mai răsfiraţi, mai răsfiraţi!
  @acub123. Mai mediocru ca noi? 🙂
  @ANONIMUS. Mereu spunem că “Antonescu a avut cel mai bun discurs văzut”. Şi mereu urmează ceea ce te face să înţelegi de ce americanii augmentează superlativul. I se pot reproşa mai multe lui Crin, dar să i se nege statura de lider, abilitatea politică şi excelenţa verbului ţine deja de rea credinţă.
  Un om care s-a angajat cu viaţa lui politică în acest referendum cred că e tot ce trebuie României ca preşedinte. Esenţial diferit de Băsescu. Şi de ceilalţi. Primul preşedinte al României care nu provine din sistem.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.