Bing!

De la o vârstă încolo devii mai leneş în acomodări, aşa că accepţi mai greu schimbarea. Chestiile alea cu care te-ai obişnuit sunt cele mai bune, devii upgradeofobic şi mai puţin dispus să încerci noi trăznăi. E vârsta la care obiceiurile se transformă în năravuri- iar de astea nu se scapă uşor.

Căutăm ceva pe net. Fireşte, când cauţi ceva pe net, ne-am obişnuit că se scrie “caut” şi se citeşte Google. După vreun sfert de oră de ceartă cu nea Google, care se încăpăţâna să-mi livreze rezultate sponsorizate şi tot felul de link-uri cu foarte puţină relevanţă, mi-am amintit că am prins vremurile când căutarea pe net nu se rezuma la Google. Aşa că am apelat la Bing, concurentul Google, serviciu furnizat de cei de la Microsoft. Da, ştiu, Microsoft e “the big evil”, Google e “don’t be evil” şi alte bazaconii din astea. Am sărit peste chestia asta şi l-am rugat frumos pe domnu’ Bing să caute pentru mine. Şi ce să vezi? O listă curată de rezultate relevante, link-ul care mă interesa era al doilea în listă ( la Google era pe a doua pagină). Mai mult, la o căutare pe imagini am descoperit că, de asemenea, rezultatele furnizate de bing sunt mai apropiate de ce îmi trebuie, imaginile nu sunt dublate, adică nu găsesc, ca la gugăl, aceeaşi imagine, livrată din jde mii de surse, ba la căutarea video sunt servit de minune şi pot avea un preview doar trecând cu mouse-ul peste link-ul respectiv.

Aşa că de azi.. bing!

0 thoughts on “Bing!”

  1. personal folosesc opera ca browser si bing de foarte multi ani… nu pot decât sa ma declar extrem de multumit de ambele, inclusiv de cum se impact cele doua pe platforma mobila android

  2. Sa stii ca mare adevar graiesti ,facui o proba Bing vs Google ,am cautat despre Suc de aronia ,pe Bing pag mea cu sucul de vanzare era pe pag 2 iar pe Google era pe pag 5 ,pe Bing erau 73000 de rezultate iar pe Google 12500.Am facut proba si cu alte chesti care le-am cautat zilele astea si Bing a fost mai performant,asa ca de acum incolo aleg Bing.
    Multumesc!

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.