Marţi 13

Spuneam sâmbătă, în Ediţia de week end a Cătălinei Porumbel, că cei de la PDL (sau ARD, dacă vreţi) îşi pregătesc deja movila pe care să se poată cocoţa, după alegeri, şi să zbiere: Fraudă! Aşa e la noi: când ai mânărit-o cu arbitrul şi ai câştigat tu, atunci se cheamă că ai fost mai bun; dacă te luxează ăilalţi şi pierzi, atunci, vorba lui Pinalti, te-a furat albitrul.  Nu spun că şmenul, mânăreala şi mica ciupeală nu fac parte din tradiţia electorală a românilor, dar mi se pare că prea e tentativă de record mondial la tupeu să vină pedelicii şi să vorbească despre o fraudă electorală care nu s-a produs, în condiţiile în care ei s-au născut, vieţuiesc şi vor continua să existe doar în fraudă.

Nu are sens să mai amintesc de numărătorile Robertei Anastase, de isprava de la Ambasada de la Paris sau de milosteniile lui Flutur. Mi-amintesc cum, în 2004, tot astfel urlau (pe atunci în alianţa DA) că e fraudă la Gara de Nord, unde au votat cam cât în vreo 5-6 secţii de votare obişnuite şi unde, ce să vezi, voturile pentru DA erau pe la 90%.

Aseară a ieşit şi zurbagiul naţional ca să pună o găletuşă de nisip la temelia moviliţei. Mai jigărit ca niciodată, a trăncănit vreme de o oră despre naiba ştie ce. Nu-i mai încăpea dopul în gâtul sticlei de grija instituţiilor statului. Aceleaşi instituţii pe care le-a călcat în picioare când a vrut şi cum a vrut. Aceeaşi jelanie pe tema unei prezumtive fraude. Ăsta a devenit primar prin fraudă, a obţinut două mandate de preşedinte prin fraudă şi a fentat o demitere tot prin fraudă, ne-a scăpat de grija flotei, şi-a proptit fiica la PE, a învârtit afaceri dubioase cu terenuri şi câte şi mai câte, pe scurt, de când se ştie el, a supravieţuit doar prin fraudă. De la contrabanda cu ţigări, de pe vremea când făcea pe marinarul, până la casa din Mihăileanu. Iar acum a ajuns la iluminare şi a descoperit că frauda e câh.

Omul a făcut socoteli şi i-a ieşit că la referendum s-a fraudat masiv. Bun. Bine. Păi, hai să zicem că-ţi dau dreptate, monşer. Atunci, aşa stând lucrurile, înseamnă că cifrele de la referendum sunt greşite şi de fapt pe tine te iubesc românii cam cum iubesc babele înghesuiala la moaşte. Aşa că de ce nu ieşi tu la o băiţă de mulţime, să dai nas cu poporul ăla care te iubeşte peste măsură? Şi nu mai stai la mâna facebook-ului, vii şi îţi iei like-urile direct în chelie.

În altă ordine de idei, văd că cei de la USL sunt încă sub narcoză. Apar tot felul de sondaje care le excită nervul electoral şi ei se simt printre cifrele alea ca Gregorian Bivolaru în balta de pişat. Dibacii socotitori îi văd pe uselişti binişor peste 55%, în apropiere de 60 %, iar pe arzoi în jurul a 22%. Vreau să mă înşel, dar m-am înşelat mult, mult mai rar decât institutele de sondaj – supere-se cine vrea! Aşa că în estimarea mea, ochiometrică, fără buget şi eşantion reprezentativ, lucrurile ar fi ceva mai încurcate. Cifrele la care mă aştept eu, la alegeri, arată cam aşa:

– USL : 50 – 54%;

– ARD: 29-33 %

– PPDD- aprox. 7%

-UDMR – 5-6%

Restul e mărunţiş. Mă refer strict la votul popular, nu la calculul mandatelor. Sper sincer să greşesc. Aşa că cei de la USL ar face bine să noteze că acum a început campania electorală, iar alegerile vor trebui câştigate pe 9 decembrie, nu în sondaje. Iar factorul Oprea nu e absolut deloc de neglijat. Am zis!

Asta e. Ne vedem diseară, de la 18:45, la Dana Grecu, pe Antena 3.

 

0 thoughts on “Marţi 13”

  1. useleii sunt adormiti pentru ca legea electorala ii avantajeaza: cei 50-54% la urne inseamna 60-62% in numar de mandate; dar mai ales pentru ca nu au adversar…

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.