Orificiul raţiunii e înfundat. Cine are o pompă?

Aflat în plin zbor deasupra cuibului de cucu, ieri seară, Traian Băsescu s-a băgat în televizor ca să interpreteze piesa “Am o declaraţie, care vrei s-o auzi?”. După obişnuitele năduşeli şi sughiţuri, a anunţat planeta că “România cere”. Prin glasul lui suav, carevasăzică, România tot cerea nişte chestii. Plin de voie bună, dar ferm, omul a rezolvat rapid criza din Ucraina. Era duminică seară, nu avea nimic în program aşa că şi-a făcut puţin timp să se rezolve şi criza de acolo cum le-a rezolvat el pe toate. În final i-a cerut demisia lui Ianukovici, pe motiv că ăla n-ar mai fi legitim.

Tot ieri, la altă vârâre în televizor, acelaşi Băsescu îi ceruse lui Victor Ponta să demisioneze, fix pentru acelaşi motiv: că n-ar mai fi legitim.

S-a reţinut? Ţicnitul naţional, ăa suspendat, huiduit, 7,4 milioane şi aşa mai departe, ăla se trezeşte vorbind despre legitimitatea altora.

E tare… Foarte tare… Solid bărbat!

***

Madam Merkel a ţinut să-l informeze pe Obama despre convorbirea telefonică pe care a avut-o ea cu Putin. Conform unei surse de la Casa Albă, madam Merkel i-ar fi declarat lui Obama că “Putin a pierdut legătura cu realitatea”.

Pauză. Obama a avut şi el o convorbire cu Putin, deci îşi putea trage propriile concluzii. Obama şi serviciile sale ascultă în draci pe toată lumea, inclusiv pe madam Merkel, lucru pe care nemţoaica îl ştia. Merkel îl informează pe Obama despre o convorbire telefonică la care cu siguranţă ăla trăsese deja cu urechea, dar Putin e cel care a pierdut contactul cu realitatea? Tare simpatic. Simpatică tare nemţoaica.

Asta nu e tot. Ia să vedem ce spune ştirea:

Merkel a discutat telefonic cu Putin, duminica. Guvernul german a anuntat ca Putin a acceptat, in cursul convorbirii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, propunerea acesteia de a constitui un “grup de contact” cu scopul de a facilita dialogul in criza ucraineana. Putin a fost de acord si cu instituirea unei misiuni de investigare a situatiei la fata locului.

Deci Merkel a discutat cu Putin, i-a făcut acestuia nişte propuneri, pe care rusul le-a acceptat, deci concluzia logică a nemţoaicei a fost că Putin a pierdut legătura cu realitatea!

Dă-mi sticluţa, şarlatane, mizerabile, infame!

***

Susţinătorii lui Ponta, deveniţi prin magnetizare inamicii lui Antonescu au constatat că în aceste momente grele prin care trece patria, omenirea, universul, alde nume de floare era la Milano. Spre deosebire de Ponta care era la Roma!

Ce căuta neamţul în Bulgaria?

***

Crin Antonescu:

“Din punctul meu de vedere, cred că niciun fel de interpretare a Constituţiei nu interzice completarea cu schimbarea componenţei politice a Guvernului printr-un vot în Parlament. Deci, din punctul meu de vedere, în niciun fel interpretată Constituţia nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze. Am afirmat, ceea ce menţin, că ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta să predea mandatul şi să încerce formarea unui alt cabinet, dar asta nu înseamnă că este constrâns de Constituţie”

Deci Constituţia nu-i cere lui Ponta să demisioneze, dar aşa ar fi legitim (DEX legitim = Care este întemeiat pe lege, care se justifică prin lege), aşa ar fi democratic. Deci… cum? Democratic şi legitim nu e cum zice la Constituţie, ci cum zic eu? 

Cum ar suna asta în englezeşte, de la Cotroceni?

 

 

Curat neconstituţional, da’ umflaţi-l!

 

***

Ponta e chitit să aducă UDMR la guvernare. Şi anunţă fălos că noul guvern ca continua programul USL. Care USL nu mai există, dar nici Sf. Petru nu mai există şi Vaticanul duce mai departe programul său de guvernare.

USL fiind alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR. Iar UDMR trebuie musai să vină la guvernare, pentru a continua programul USL care este alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR, iar UDMR trebuie musai să vină la guvernare, pentru a continua programul USL care este alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR, iar UDMR trebuie musai să vină la guvernare, pentru a continua programul USL care este alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR, iar UDMR trebuie musai să vină la guvernare, pentru a continua programul USL care este alianţa construită în opoziţie, adică împotriva guvernelor Boc-Băsescu-UDMR…

Ce nu e clar?

Ai puțintică răbdare… Da’ dacă-l putem aduce să voteze cu noi?

2 thoughts on “Orificiul raţiunii e înfundat. Cine are o pompă?”

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.