Ultima dezbatere

Dacă până acum vă cruceaţi de alegerile pe care le avem de făcut noi românii, ar fi trebuit să vedeţi ultima dezbatere dintre prezidenţialii americani. Las deoparte faptul că, tradiţional, în găozul democraţiei cosmice, la dezbatere nu participă decât reprezentanţii partidelor canonice, nu o să vedeţi neam candidaţii independenţi sau ai partidelor mărunte.

Îmi propusesem ieri seară să iau notiţe şi azi să livrez o analiză serioasă a dezbaterii de aseară. Ce analiză? Care seriozitate? Ceea ce am văzut de dimineaţă nu depăşeşte nivelul pe care l-ar atinge o ciondăneală între Falcă şi Bănicioiu. N-am văzut nicio sclipire, nicio lucire a inteligenţei, doar texte stupiduţe învăţate pe de rost, contre repetate din greu mai înainte şi hectare de limbă de lemn. Până la urmă nicio supriză! Câştigătorul competiţiei – susţin americanii- va deveni cel mai puternic om al planetei. Nu cel mai deştept, ci cel mai puternic. Cine mama dracului se aşteaptă ca Fane-rupe-lanţuri de la bâlci să scrie eseu?

Foarte probabil laureatul premiului Nobel va obţine cel de al doilea mandat. Şi? Şi nimic.

0 thoughts on “Ultima dezbatere”

  1. Deocamdata, marionetele astea stravezii sunt alese din grupa celor care pot articula niste cuvinte, fie si invatate pe de rost, respectiv a celor care sunt in stare sa isi stranga mana si sa converseze politicos doua minute unul cu celalalt inainte si dupa ce s-au intrecut la aruncat cutite unul inspre celalalt. Deocamdata!..Cand masinaria de marketing politic americana (a se citi de spalat bani) il va descoperi pe Gigi Becali, dimpreuna cu adanc inradacinatele sale valori…democrate sau republicane..chiar nu conteaza, atunci sa te tii!

    In rest, absolut de acord cu ceea ce ai scris. Da capo al fine.

COMENTEZI?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.